Blondie - Heart Of Glass (Top Songs Of The 1970s)


Αυτό το τραγούδι είδε τους Blondie να βγαίνουν πραγματικά στο mainstream προσκήνιο, φτάνοντας στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1979.

Η Debbie Harry και ο Chris Stein έγραψαν μια πρώιμη έκδοση του "Heart of Glass", που ονομάστηκε "Once I Had a Love", το 1974–75. Αυτή η παλαιότερη έκδοση ηχογραφήθηκε αρχικά ως demo το 1975.

Η Debbie Harry είπε αργότερα ότι "ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που έγραψε, αλλά πέρασαν χρόνια πριν το ηχογραφήσουμε σωστά. Το είχαμε δοκιμάσει ως μπαλάντα, ως reggae, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε αρκετά" και ότι "οι στίχοι ήταν απλώς μια παραπονεμένη γκρίνια για τη χαμένη αγάπη».
Το " Heart of Glass " είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού συγκροτήματος new wave Blondie , το οποίο γράφτηκε από την τραγουδίστρια Debbie Harry και τον κιθαρίστα Chris Stein . Συμμετείχε στο τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος , Parallel Lines (1978), και κυκλοφόρησε ως το τρίτο σινγκλ του άλμπουμ τον Ιανουάριο του 1979 και έφτασε στο νούμερο ένα στα charts σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το "Heart of Glass" κατατάχθηκε στο νούμερο 66 της επίσημης λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σινγκλ όλων των εποχών, με πωλήσεις 1,32 εκατομμυρίων αντιτύπων, όντας το 9ο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις της δεκαετίας του 1970 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εισήχθη στο Grammy Hall of Fame ως ηχογράφηση «ποιοτικής ή ιστορικής σημασίας» το 2015. Η ίδια η Harry δήλωσε ότι το «Heart of Glass» ήταν, μαζί με το « Rapture », το τραγούδι που ήταν περήφανη που έγραψε .

Τον Δεκέμβριο του 2004, το Rolling Stone κατέταξε το τραγούδι στο νούμερο 255 στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών .Κατατάχθηκε στο νούμερο 259 όταν ενημερώθηκε η λίστα τον Απρίλιο του 2010 και στο νούμερο 138 στην ενημέρωση του 2021.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια