10cc - I'm Not In Love (Top Songs Of The 1970s)

Το "I'm Not In Love" των 10CC είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτικά τραγούδια της rock που αγαπήθηκε από όλους. H δημιουργία του τραγουδού ξεκίνησε στα τέλη του 1974 και ολοκληρώθηκε το 1975, ώστε να μπορέσει να συμπεριληφθεί στο πρωτοποριακό άλμπουμ του συγκροτήματος, The Original Soundtrack .
Αυτό το νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αξιοσημείωτο για το καινοτόμο και ξεχωριστό backing κομμάτι του, που αποτελείται κυρίως από τα multitrack φωνητικά του συγκροτήματος.

Γράφτηκε κυρίως από τον Eric Stewart ως απάντηση στη δήλωση της συζύγου του ότι δεν της έλεγε αρκετά συχνά ότι την αγαπούσε, αρχικά σχεδιάστηκε ως τραγούδι της bossa nova, αλλά οι συνάδελφοι Kevin Godley και Lol Creme το αντιπαθούσαν στην αρχή και το άλλαξαν ριζικά.

Η ψιθυριστή γραμμή «big boys don’t cry» ηχογραφήθηκε από τη γραμματέα του στούντιο Kathy Redfern.
Το " I'm Not in Love " είναι ένα τραγούδι του βρετανικού γκρουπ 10cc , γραμμένο από τα μέλη του συγκροτήματος Eric Stewart και Graham Gouldman . Είναι γνωστό για το καινοτόμο και ξεχωριστό backing κομμάτι του, που αποτελείται κυρίως από τα multitrack φωνητικά του συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 1975 ως το δεύτερο σινγκλ από το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, The Original Soundtrack , έγινε το δεύτερο από τα τρία νούμερο ένα σινγκλ του γκρουπ στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 1973 και 1978, φτάνοντας στην κορυφή του UK Singles Chart για δύο εβδομάδες. Το "I'm Not in Love" έγινε η επιτυχία του συγκροτήματος εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, κατακτώντας την κορυφή των charts στον Καναδά και την Ιρλανδία, καθώς και στο top 10 των charts σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Δυτική Γερμανία, η Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία και Ηνωμένες Πολιτείες.
Eric Stewart – lead vocal, electric piano
Graham Gouldman – guitar, bass guitar, backing vocals
Kevin Godley – Moog, backing vocals
Lol Creme – piano, backing vocals
Kathy Redfern – uncredited whisper

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια