Elton John - Goodbye Yellow Brick Road (Top Songs Of The 1970s)


Αναφερόμενος στην ταινία του 1939 The Wizard of Oz , αυτό το τραγούδι περιγράφει την επιθυμία να επιστρέψουμε σε μια πιο απλή ύπαρξη αφού ζήσουν αυτό που ο αφηγητής πίστευε ότι ήταν η καλή ζωή.

Το The Wizard of Oz ήταν προφανώς η πρώτη ταινία που είχε δει ποτέ ο Bernie Taupin, και χρησιμοποίησε τις εικόνες για να συσχετιστεί με τη δική του ζωή ως την επιθυμία του να «επιστρέψει στις ρίζες του»
Το " Goodbye Yellow Brick Road " είναι μια μπαλάντα που γράφτηκε από τον Άγγλο μουσικό Elton John και τον τραγουδοποιό Bernie Taupin και ερμηνεύτηκε από τον Elton John. Είναι το ομότιτλο κομμάτι του ομώνυμου άλμπουμ του Elton John και είναι μια αναφορά στη σειρά ταινιών και βιβλίων του  L. Frank Baum's The Wizard of Oz .

Το τραγούδι έχει επαινεθεί ευρέως από τους κριτικούς. Κάποιοι το θεωρούν υποψήφιο για το καλύτερο τραγούδι του John που έγινε ποτέ. Το Rolling Stone κατέταξε το τραγούδι στο Νο. 390 από τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών το 2010. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν χρυσό στις 4 Ιανουαρίου 1974 και πλατινένιο στις 13 Σεπτεμβρίου 1995 και 2× πλατινένιο στις 2 Μάρτιου 2020 από την Ένωση Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής (RIAA)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια