The Rolling Stones - Thief In The Night (Night Songs)


Ηχογραφήθηκε: Ocean Way Recording Studios , Λος Άντζελες, ΗΠΑ, Μάρτιος-Ιούλιος 1997
Προσκεκλημένοι μουσικοί: Darryl Jones (μπάσο), Pierre de Beauport (πιάνο), Jim Keltner και Blondie Chplain (κρουστά), Waddy Wachtel (κιθάρα), Darrell Leonard (τρομπέτα), Joe Sublett (σαξόφωνο), Bernard Fowler και Blondie Chaplin (φωνητικά)
Οι στίχοι του Thief in the Night αντικατοπτρίζουν διάφορες γυναίκες που υπήρξαν μέρος της ζωής του Keith Richards σε διαφορετικές περιόδους. Περιγράφει το τραγούδι ως εμπνευσμένο από πολλές σχέσεις, ξεκινώντας από τα εφηβικά του χρόνια, όταν στεκόταν έξω από μια κατοικία στο Dartford, γνωρίζοντας πού ζούσε ένα κορίτσι εκεί και ο φίλος της. Η αφήγηση εξελίσσεται και περιλαμβάνει φιγούρες όπως ο Ronnie Spector, η Anita Pallenberg και η Patti Hansen.
Μουσικά μιλώντας, το Thief in the Night ξεκίνησε ως ένα κιθαριστικό riff που δημιουργήθηκε από τον Pierre de Beauport. Ενώ ο Pierre το έπαιζε με τον Charlie στο στούντιο, ο Keith, που μόλις είχε φτάσει, κίνησε το ενδιαφέρον του και συμμετείχε, προσθέτοντας τη δική του αίσθηση. Παρόλο που ο Mick ηχογράφησε αρχικά ένα φωνητικό για το κομμάτι, δυσκολεύτηκε να συνδεθεί με αυτό, με αποτέλεσμα έναν κακό ήχο. Αφού ο Keith πέρασε όλη τη νύχτα δουλεύοντας ξανά τα φωνητικά με τους Blondie Chaplin και Bernard Fowler, απογοητευμένος διαπίστωσε ότι η κασέτα του είχε παραβιαστεί την επόμενη μέρα.

Ο Keith πήρε την κύρια κασέτα και απομονώθηκε σε ένα στούντιο στο Long Island για δύο ημέρες για να τελειώσει και να μιξάρει το τραγούδι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια μπαλάντα R&B. Τελικά, το Thief in the Night μοιάζει περισσότερο με ένα κομμάτι του Keith Richards , που ευθυγραμμίζεται στενά με τα σόλο άλμπουμ του παρά με ένα τραγούδι των Rolling Stones.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια