Rush - Closer To The Heart

 

Το Closer To The Heart των Rush βρίσκεται στη A' πλευρά του A Farewell to Kings,και με μόλις τρία λεπτά, όταν ο Geddy Lee τραγουδά τον τίτλο για πρώτη φορά, είναι τόσο εγκάρδιο που ξέρετε ότι υπάρχει μια ιστορία εκεί.

Το τραγούδι είναι η πρώτη μελωδία των Rush που συνέγραψε ένας εξωτερικός συγγραφέας, ένας μυστηριώδης «ποιητής, DJ, μουσικός, τύπου hippie της δυτικής ακτής» σύμφωνα με τον Geddy Lee, ο οποίος έγινε φίλος του συγκροτήματος και ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δεμένος με τον Neil Peart. Ξεκίνησε ως ποίημα, μετά ο Peart το πήρε από εκεί στιχουργικά. Είναι ένα τραγούδι που φτιάχνεται μεταξύ φίλων, για το πώς ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος και να καταλάβουμε πώς να ζούμε αρμονικά.

Και αυτό είναι μέρος της κληρονομιάς των Rush: φιλία και σεβασμός. Τρεις εξαιρετικοί μουσικοί που σεβάστηκαν ο ένας τον άλλον ως άνθρωποι, διασκέδασαν μεταξύ τους και έκαναν πολύ κόσμο χαρούμενο με τη μουσική τους.


Σε όλη τη διάρκεια, του "Closer To The Heart" καταλαβαίνεις ό,τι είναι κάτι περισσότερο από ένα τραγούδι. Είναι ένα μανιφέστο τυλιγμένο σε μελωδίες, ένα κάλεσμα, η ενσυναίσθηση και η κατανόηση στον ίδιο τον ιστό της κοινωνίας. Οι Rush δεν τραγουδάνε μόνο, προκαλούν, εμπνέουν. Μας υπενθυμίζουν ότι το ταξίδι προς έναν κόσμο που αγαπά από την καρδιά είναι μια συλλογική προσπάθεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια