Bill Withers - Ain't No Sunshine (Top Songs Of The 1970s)


Σε παραγωγή του Booker T Jones και με τον Stephen Stills στην κιθάρα, ο Bill Withers εμπνεύστηκε να γράψει αυτό το τραγούδι αφού παρακολούθησε την ταινία Days of Wine and Roses του 1962 . Η ταινία απεικονίζει την καθοδική πορεία δύο καθημερινών Αμερικανών, τους οποίους υποδύονται οι Jack Lemmon και Lee Remick, οι οποίοι υποκύπτουν στον αλκοολισμό και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Για τον τρίτο στίχο, ο Withers σκόπευε να γράψει περισσότερους στίχους αντί να επαναλάβει τη φράση 'I know' 26 φορές, αλλά ακολούθησε τη συμβουλή των άλλων μουσικών να το αφήσει έτσι.
Το "Ain't No Sunshine" του Bill Withers μπορεί να διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο λεπτά, αλλά έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου από την κυκλοφορία του το 1971.
Ο Bill Withers έγραψε αυτό το τραγούδι για το άλμπουμ του 1971 Just As I Am, και την παραγωγή του έκανε ο Booker T Jones. Ήταν το ντεμπούτο άλμπουμ του Bill.
Αν και έφτασε στο νούμερο 3 στις Η.Π.Α., κατά κάποιο τρόπο δεν έφτασε ποτέ στα τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου το 1971. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου έγινε ένα εμβληματικό τραγούδι και το χαρακτηριστικό τραγούδι του Withers.
Ο Bill Withers ήταν 31 ετών τότε και δούλευε σε ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε καθίσματα τουαλέτας για αεροπλάνα όταν έγραψε το τραγούδι.
Όταν το σινγκλ έγινε χρυσό, η δισκογραφική του εταιρεία του χάρισε μια χρυσή τουαλέτα, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας του καριέρας.
Το έχουν διασκευάσει μεταξύ άλλων οι Joe Cocker- Tom Jones- Paul McCartney- Prince- Boris Gardiner- Sting- Kenny Rogers- Will Young- Lighthouse Family-Michael Jackson


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια