Ad Code

Responsive Advertisement

Sweetwater - Why Oh Why/Let the Sunshine In/Oh Happy Day (Woodstock)

Είναι περισσότερο γνωστοί ως η πρώτη μπάντα που έπαιξε στο Woodstock .Έχουν στυλ παρόμοιο με τους Jefferson Airplane.
Oι Sweetwater είχαν κολλήσει στην κίνηση και δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην τοποθεσία του φεστιβάλ εγκαίρως. Εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους να οδηγήσουν μέσα στη θάλασσα από αυτοκίνητα και ανθρώπους που περπατούσαν στο δρόμο και μεταφέρθηκαν στο σημείο με ελικόπτερο. Ο Richie Havens συμφώνησε να εμφανιστεί πρώτος όταν τα μέλη των Sweetwater, που είχαν σκοπό να ανοίξουν το φεστιβάλ, κόλλησαν στην κίνηση στο δρόμο για την εκδήλωση. 
Δυστυχώς για το συγκρότημα, ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη η τραγουδίστρια Nancy Nevins και ένας μεθυσμένος οδηγός επισκίασε ουσιαστικά κάθε πιθανότητα που είχε το συγκρότημα να γίνει γνωστό για κάτι μεγαλύτερο από ένα κομμάτι νοσταλγίας 45 λεπτών στο Woodstock το 1969 . Η παρατεταμένη ανάρρωση της Nevins και η βλάβη στις φωνητικές της χορδές οδήγησαν στη διάλυση του συγκροτήματος.
Ίσως αργότερα θα γίνουν σεβαστοί για την επινόηση του ψυχεδελικού ροκ/τζαζ fusion όταν κανένα από τα μέλη δεν είναι ζωντανό για να το απολαύσει.

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τους Sweetwater, τα τρία άλμπουμ τους: "Sweetwater" (1968), "Just for You" (1970) και "Melon" (1971) δεν είναι πολύ δύσκολο εύρημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια