Η Soundwalk Collective είναι μια πολυεπιστημονική οπτικοακουστική συλλογικότητα που ιδρύθηκε από τον Stephan Crasneanscki και αργότερα προσχώρησε ο Simone Merli.
Το «Death Must Die» βασίζεται στις πολλαπλές επισκέψεις του Stephan Crasneanscki στην ιερή ινδική πόλη Varanasi, αρχικά γνωστή ως Kashi και Banares. Τα ιερά κείμενα υποστηρίζουν ότι το Βαρανάσι δεν είναι καν πόλη, αλλά μάλλον ένα λίγκαμ ουράνιου φωτός, η λεπτή και κοσμική μορφή του Κυρίου Σίβα που εκδηλώθηκε ως πόλη για χάρη των αναζητητών της απελευθέρωσης. Το να λούζεσαι στον ιερό Γάγγα σημαίνει να εξαγνίζεσαι από τις αμαρτίες σου. Το να πεθάνεις στο Βαρανάσι, σημαίνει να πετύχεις την απελευθέρωση και να βάλεις ένα τέλος στον κύκλο της αναγέννησης που είναι γνωστός ως μετεμψύχωση.
Αποφασισμένος να συλλάβει την άπιαστη πραγματικότητα αυτής της αρχαίας πόλης, ο Στέφαν καταγράφει μέρα με τη μέρα και ξαναφαντάζεται την κατανόησή του για το πώς να αντιληφθεί το συνεχώς κινούμενο ρεύμα του ιερού Γάγγα. εκτελώντας μια απλή μορφή sadhana, η οποία ζητά να είσαι πολύ σε εγρήγορση αλλά και να επιτρέψεις στο μυαλό σου να είναι ήσυχο, διευκολύνοντας το να γλιστρήσεις στα ρέματα και στο ρεύμα που προσφέρουν τόσο η πόλη όσο και το ποτάμι.
Το «Death Must Die» ξεκινά πριν από την ανατολή του ήλιου και αναπαράγει τον κύκλο μιας ημέρας στο Βαρανάσι, κατεβαίνοντας τον ποταμό που πιστεύεται ότι είναι η θεότητα που κατέβηκε σε αυτή τη Γη με τη μορφή νερού. Μας χαρίζει ευτυχία και σωτηρία. Η σύνθεση επιχειρεί να μιμηθεί τη δόνηση του Kashi που ενθαρρύνει το είδος της εσωτερικότητας που επιτρέπει σε ένα άτομο να αποκτήσει μια καλύτερη οπτική για την πραγματικότητα από ό,τι θα μπορούσε να έχει κανείς, ενώ βρίσκεται συνεχώς στο ρεύμα της ανθρώπινης ζωής. Μια δόνηση αφιερωμένη στην εξάλειψη της διάκρισης μεταξύ ανθρώπου και μη ανθρώπου, μεταξύ ζωντανού και νεκρού, μεταξύ φωτός και σκότους.
Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Stephan Crasneanscki από το μεγάλο smashan - το μεγάλο φλεγόμενο ghat της Manikarnika - ενός άνδρα που παίζει φλάουτο, τυπώνεται με Risograph και περιλαμβάνεται ως ένθετο. Περιλαμβάνονται επίσης συμπληρωματικές λέξεις που εξάγονται από το Nasadiya Sukta - επίσης γνωστό ως Ύμνος της Δημιουργίας, ο 129ος ύμνος της 10ης μάνταλα της Rigveda - δηλαδή η αρχαία ινδική συλλογή βεδικών σανσκριτικών ύμνων που ασχολούνται με την κοσμολογία και την προέλευση του σύμπαν.
0 Σχόλια