Ad Code

Responsive Advertisement

Arzachel - Clean Innocent Fun

 
Οκτώ ώρες. Το group των Arzachel έζησε μόνο οκτώ ώρες, όσο ακριβώς χρειάστηκε για να ηχογραφήσουν ένα από τα τελευταία σπουδαία ψυχεδελικά albums στην Αγγλία.

Για να το πάμε από την αρχή… Βρισκόμαστε στο 1967 και Uriel είναι το όνομα μιας μπάντας που έχει για μέλη της τους Dave Stewart (πλήκτρα), Steve Hillage (κιθάρα), Mont Campbell (μπάσο) και Clive Brooks (ντραμς), ονόματα όλα γνωστά και μη εξαιρετέα. Ο Hillage έφυγε σύντομα και οι υπόλοιποι φτιάχνουν τους Egg υπογράφοντας και συμβόλαιο με την Deram.

Κάποια στιγμή – είμαστε στο 1969 - ο Stewart συναντάει τον manager Mohamed Zachariya που τους ζητάει να ηχογραφήσουν ένα ψυχεδελικό album μέσα σε μια μέρα. Ο Stewart δέχεται και καλεί πίσω τον Hillage. Για την περίπτωση αποφασίζουν να αλλάξουν το όνομα του group σε Arzachel και υπογράφουν το δίσκο με ψευδώνυμα προκειμένου να αποφύγουν το εμπόδιο του υπογεγραμμένου με την Deram συμβολαίου.

Ο Stewart έγινε Sam Lee Uff, o Hillage Simeon Sasparella, o Campbell Njerogi Gategaka και ο Brooks Basil Dowling.

To LP τυπώνεται σε λίγες εκατοντάδες αντίτυπα από την εταιρεία Evolution με τις πωλήσεις να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. 

Το album πάντως θεωρείται ως εξαιρετικό δείγμα ψυχεδελικού rock, αν και άλλοι το κατατάσσουν στο space rock και άλλοι στο progressive.

Διαλέγω το δεκάλεπτο (+) τραγούδι Clean Innocent Fun, το ένα από τα δυο της β’πλευράς του LP (το άλλο είναι το 16λεπτο (+) Metempsychosis


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια