Gerry Rafferty - Baker Street (Top Songs Of The 1970s)


Πήρε το όνομά του από την Baker Street στο Λονδίνο, αυτό το τραγούδι ήταν η πρώτη κυκλοφορία του Gerry Rafferty μετά την επίλυση νομικών ζητημάτων σχετικά με τη διάλυση του συγκροτήματός του Stealers Wheel, το 1975.

Ο Rafferty δεν ήταν σε θέση να κυκλοφορήσει οποιοδήποτε υλικό για τρία χρόνια λόγω διαφωνιών σχετικά με τις συμβατικές υποχρεώσεις του συγκροτήματος. Ο Rafferty είπε για το τραγούδι: «Όλοι μήνυσαν ο ένας τον άλλον, οπότε πέρασα πολύ χρόνο στο τρένο από τη Γλασκώβη στο Λονδίνο για συναντήσεις με δικηγόρους. Ήξερα έναν τύπο που έμενε σε ένα μικρό διαμέρισμα έξω από την Baker Street. Καθόμασταν και κουβεντιάζαμε ή παίζαμε κιθάρα εκεί όλη τη νύχτα».

Ένας αστικός μύθος ισχυρίστηκε ότι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Bob Holness ερμήνευσε το διάσημο σόλο σαξόφωνου του τραγουδιού, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο Raphael Ravenscroft.
Το " Baker Street " ένα σινγκλ του Σκωτσέζου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Gerry Rafferty , που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1978. Κέρδισε το βραβείο Ivor Novello το 1979 για το καλύτερο τραγούδι μουσικά και στιχουργικά και έφτασε στην πρώτη τριάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια