♫♪♪..Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος μαζί του να ταξιδέψουμε κι εμείς ♪♫♪
«Ανάμεσα στο φως και τη σκιά ένα μακρύ ταξίδι στο χώρο των συναισθημάτων και της μουσικής…»♫♪♪..taste the Love side of life ♪♫♪You are listening to Travellers Web Radio 24 hours a day..

Latest Post

ΓΑΙΑ - Ένα Ποίημα στη Μητέρα Φύση

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015


Η Γαία είναι μια ζωντανή οντότητα, μητέρα όλων μας και όπως είπαν από πολύ παλιά τα αδέλφια μας οι ινδιάνοι , την γη δεν την κληρονομήσαμε από τους προγονούς μας, αλλά την δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.»Θεωρία της "Γαίας"

"Η Γη, για τον Λάβλοκ, είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος τρέφεται από χημική και ηλιακή ενέργεια. Αναπνέει από τα δάση του και τα φύκια των ωκεανών, στα οποία η ενέργεια ρέει μέσω της τροφικής αλυσίδας - δηλαδή από τις διεργασίες που πραγματοποιούνται όταν ο ήλιος και το νερό κάνουν τη βλάστηση να αναπτύσσεται, ο λαγός τρώει τη βλάστηση και ο αετός τρώει το λαγό. Η Γαία έχει την ικανότητα να αυτορυθμίζεται, όπως κάνει κάθε οργανισμός. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χάρη σ' αυτές τις διεργασίες, εδώ και 3,8 εκατομμύρια χρόνια, η Γη δεν έγινε ποτέ ούτε πολύ ζεστή ούτε πολύ κρύα για τη διατήρηση της ζωής..."

Κάπως έτσι ξεκίνησε η θεωρία της "Γαίας", μια άλλη οπτική για τον πλανήτη που ζούμε, που λεηλατούμε,που αδιαφορούμε. Όπως οφείλουμε για την δική του,  άρα και την δική μας επιβίωση να διαφυλάξουμε  και να προστατέψουμε  και τον πιο μικρό κι ασήμαντο οργανισμό, έτσι έχουμε την υποχρέωση να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις από την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα.
Γιατί μέσα σε αυτήν την πολυπλοκότητα και ποικιλομορφία  δημιουργείται το καινούργιο, αναμειγνύεται, ερωτεύεται, ζει, εξελίσσεται...Γιατί ο πολιτισμός της ζωντανής Γαίας είναι τα πάντα. Γιατί τα πάντα είναι η υπόστασή της.  


Ένα ποίημα που γράφτηκε από την Γιούλη Ζαφειράτου
Share this article :

Σας αρεσει το Ραδιο ταξιδευτες?

Follow by Email

All media found on this site is for informational purposes only. Record label and music copyrights are held by their respective companies and are in no way affiliated with this site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Support : Ράδιο Ταξιδευτές
Copyright © 2011. Ράδιο Ταξιδευτές - All Rights Reserved

Proudly powered by Travellers Web Radio