The Beatles - Let It Be (Top Songs Of The 1970s)


Αυτό το τραγούδι ήταν ένα από τα τελευταία σινγκλ που κυκλοφόρησαν οι Beatles, από το ομώνυμο άλμπουμ τους το 1970.

Ο Paul McCartney είπε ότι είχε την ιδέα του τραγουδιού αφού είδε ένα όνειρο για τη μητέρα του κατά τη διάρκεια της τεταμένης περιόδου στις πρόβες για το The White Album το 1968.

Το " Let It Be " είναι ένα τραγούδι από το αγγλικό Rock συγκρότημα των Beatles , που κυκλοφόρησε στις 6 Μαρτίου 1970 ως σινγκλ ως το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ τους Let It Be . Γράφτηκε και τραγούδησε από τον Paul McCartney , και πιστώθηκε στη συνεργασία Lennon-McCartney, αν και ο John Lennon φέρεται να μισούσε το τραγούδι. Η single έκδοση του τραγουδιού, σε παραγωγή του George Martin , διαθέτει ένα πιο απαλό σόλο κιθάρας , σε σύγκριση με την έκδοση του άλμπουμ, παραγωγής Phil Spector , που χαρακτηρίζεται από ένα πιο επιθετικό σόλο κιθάρας .

Εκείνη την εποχή, είχε το υψηλότερο ντεμπούτο στο Billboard Hot 100 , ξεκινώντας το chart του από το νούμερο 6 και τελικά έφτασε στην κορυφή. Ήταν το τελευταίο σινγκλ των Beatles πριν ο McCartney ανακοινώσει την αποχώρησή του από το συγκρότημα. Τόσο το άλμπουμ Let It Be όσο και το σινγκλ " The Long and Winding Road " κυκλοφόρησαν μετά την αποχώρηση του McCartney και την διάλυση του γκρουπ .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια