Arcade Fire "Funeral" (Τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών) No 500

 
Η λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών δημοσιεύθηκε αρχικά το 2003, με μια μικρή ενημέρωση το 2012. 

Απώλεια, αγάπη, ενηλικίωση και εύθραυστη ελπίδα γενεών: Το ντεμπούτο των Arcade Fire άγγιξε όλα αυτά τα θέματα καθώς καθόρισε το ανεξάρτητο ροκ των '00s. Χτισμένο σε οικογενειακούς δεσμούς (ο ηγέτης Win Butler, η σύζυγός του, Régine Chassagne, ο αδερφός του Will), το συγκρότημα του Μόντρεαλ έφτιαξε συμφωνικό ροκ που πραγματικά συγκλονίζει, και ταυτόχρονα βαθιά προσωπικό.


Το Funeral είναι το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του Kαναδικού indie rock συγκροτήματος Arcade Fire  που κυκλοφόρησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2004 από τη Merge Records . 
Το άλμπουμ με πέντε σινγκλ, με το " Rebellion (Lies) " να είναι το πιο επιτυχημένο,  έφτασε στο #19 στο UK Singles Chart . Το άλμπουμ προτάθηκε για βραβείο Grammy το 2005 για το καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής . Έλαβε ευρεία αποδοχή από τους κριτικούς και βρέθηκε στην κορυφή πολλών λιστών για το τέλος της χρονιάς και το τέλος της δεκαετίας, και τώρα συχνά θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. 

Arcade Fire – production, string arrangements, engineering, recording
Win Butler – vocals, 6 and 12 string electric guitars, acoustic guitar, piano, synthesizer, bass
Régine Chassagne – vocals, drums, synthesizer, piano, accordion, xylophone, recorders, percussion
Richard Reed Parry – electric guitar, synthesizer, organ, piano, accordion, xylophone, percussion, double bass, engineering, recording
Tim Kingsbury – bass, electric guitar, acoustic guitar
Howard Bilerman – drums, guitar, engineer, recording
William Butler – bass, xylophone, synthesizer, percussion

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια