Steve Harley & Cockney Rebel - Make Me Smile (Come Up And See Me) (Top Songs Of The 1970s)


Αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον Steve Harley το 1975. Άρχισε να γράφει το τραγούδι μόνο λίγες μέρες μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Cockney Rebel.

Αργότερα είπε ότι ο πρώτος στίχος γράφτηκε στις τέσσερις το πρωί μετά από ένα μπουκάλι κονιάκ, λυπούμενος τον εαυτό του. "Ήμουν σε στενοχώρια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία από αντιξοότητες, έπρεπε να μιλήσω γι 'αυτό, έπρεπε να γράψω γι 'αυτό. Έπρεπε να πω αυτά τα πράγματα, έπρεπε να τα βγάλω από το στήθος μου."
Το " Make Me Smile (Come Up and See Me) " είναι ένα τραγούδι του αγγλικού Rock συγκροτήματος Steve Harley & Cockney Rebel , που κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου 1975 από την EMI ως το βασικό σινγκλ από το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος The Best Years of Our Lives . Το τραγούδι γράφτηκε από τον Harley, σε παραγωγή του Harley και του Alan Parsons . Τον Φεβρουάριο του 1975, το τραγούδι έφτασε στο νούμερο ένα στο βρετανικό chart και έλαβε χρυσή πιστοποίηση από τη Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία τον Οκτώβριο του 2021. Πέρασε εννέα εβδομάδες στο Top 50 και από το 2015, έχει πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίος. Το τραγούδι είναι ένα από τα τραγούδια με τη μεγαλύτερη αναπαραγωγή στην ιστορία των βρετανικών ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.

Περισσότερες από 120 διασκευές του τραγουδιού έχουν ηχογραφηθεί από άλλους καλλιτέχνες, (Duran Duran Erasure) , αν και ο Harley δήλωσε ότι η αγαπημένη του διασκευή ήταν από τους Wedding Present

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια