Kiss - Rock And Roll All Nite (Night Songs)


Το " Rock and Roll All Nite " είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού Rock συγκροτήματος Kiss , που κυκλοφόρησε αρχικά στο άλμπουμ τους Dressed to Kill το 1975 . Κυκλοφόρησε ως A-side του πέμπτου σινγκλ τους, με το κομμάτι του άλμπουμ "Getaway". Η στούντιο έκδοση του τραγουδιού έφτασε στο Νο. 68 του Billboard single chart, ξεπερνώντας το προηγούμενο single του συγκροτήματος, "Kissin' Time" (#89). Μια επόμενη Live έκδοση, που κυκλοφόρησε ως σινγκλ τον Οκτώβριο του 1975, έφτασε τελικά στο Νο. 12 στις αρχές του 1976, το πρώτο από τα έξι Top 20 τραγούδια για τους Kiss στη δεκαετία του 1970
Το "Rock and Roll All Nite" γράφτηκε από τον Paul Stanley και τον Gene Simmons ενώ οι Kiss ήταν ακόμα στο Λος Άντζελες, ως μέρος της περιοδείας τους Hotter than Hell . Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του γκρουπ στο Cobo Hall στο Ντιτρόιτ στις 26 Ιανουαρίου 1976, ο Stanley το παρουσίασε ως ένα τραγούδι που γράφτηκε για το Ντιτρόιτ. Η περιοδεία τελείωσε νωρίς (Φεβρουάριος 1975), όταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της Casablanca Records , Neil Bogart, είπε στους Kiss να επιστρέψουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τη συνέχεια του Hotter Than Hell , που είχε σταματήσει στα charts και δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες πωλήσεων της Casablanca. Μία από τις οδηγίες του Bogart προς το συγκρότημα ήταν να συνθέσει έναν ύμνο, κάτι που ένιωθε ότι το συγκρότημα χρειαζόταν.Το ίδιο το τραγούδι εμπνεύστηκε από το τραγούδι των Slade " Mama Weer All Crazee Now "
Η αρχική έκδοση του τραγουδιού, όπως εμφανίζεται στο Dressed To Kill , δεν έχει σόλο κιθάρας , ενώ πολλές μεταγενέστερες εκδόσεις έχουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια