Kate Bush - Wuthering Heights - (Top Songs Of The 1970s)


Γράφτηκε από την Kate Bush όταν ήταν 18 ετών, αυτό το τραγούδι βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Emily Brontë. Εμπνεύστηκε από τα τελευταία δέκα λεπτά μιας μίνι σειράς του BBC του 1967 και στη συνέχεια διάβασε το βιβλίο και ανακάλυψε ότι μοιράστηκε τα γενέθλιά της με την Brontë.
Το " Wuthering Heights " είναι το ντεμπούτο σινγκλ της Αγγλίδας τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Kate Bush , που κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου 1978 μέσω της EMI Records . Κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ από το ντεμπούτο άλμπουμ της Bush , The Kick Inside (1978). Χρησιμοποιεί ασυνήθιστες αρμονικές προόδους και ακανόνιστα μήκη φράσεων , με στίχους εμπνευσμένους από το μυθιστόρημα Wuthering Heights του 1847 της Emily Brontë . Η Bush  το έγραψε σε ένα μόνο βράδυ σε ηλικία 18 ετών.

Το "Wuthering Heights" παρέμεινε στο νούμερο ένα στο βρετανικό τσαρτ σινγκλ για τέσσερις εβδομάδες. Έφτασε επίσης στην κορυφή των τσαρτ στην Αυστραλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Πορτογαλία.

Το 2016, οι Pitchfork ονόμασαν το "Wuthering Heights" το πέμπτο καλύτερο τραγούδι της δεκαετίας του 1970. Το 2020, η Guardian το κατέταξε ως το 14ο καλύτερο σινγκλ νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια