Ad Code

Responsive Advertisement

The Kinks - All Day And All Of The Night (Night Songs)


Το " All Day and All of the Night " είναι ένα τραγούδι από το αγγλικό ροκ συγκρότημα Kinks. Κυκλοφόρησε το 1964 ως single, έφτασε στο Νο. 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νο. 7 στις ΗΠΑ Billboard Hot 100 chart το 1965.
Ο Ray Davies είπε ότι η δισκογραφική τους εταιρεία αρχικά απέρριψε το τραγούδι επειδή είχαν αντίρρηση για τον ήχο της κιθάρας, λέγοντας ότι ακουγόταν σαν σκύλος.
Μια άλλη διαφωνία συνέβη χρόνια αργότερα, όταν ο κιθαρίστας των Led Zeppelin Jimmy Page ισχυρίστηκε ότι έπαιξε το σόλο στην ηχογράφηση.

Ο Ray Davies αναφέρθηκε σε αυτό το 1981 όταν το περιοδικό Creem τον ρώτησε σχετικά. «Θυμάμαι ότι ο Page ερχόταν όταν ηχογραφούσαμε το "All Day and All of the Night". Έπρεπε να ηχογραφήσουμε αυτό το τραγούδι στις 10 το πρωί γιατί είχαμε μια συναυλία εκείνο το βράδυ», θυμάται. «Έγινε σε τρεις ώρες. Ο Page έκανε μια πρόβα στο άλλο στούντιο και μπήκε για να ακούσει το σόλο του Davies. Και τώρα λέει ότι το έπαιξε!

Μια άλλη σύγκρουση σημειώθηκε το 1968 όταν οι Doors κυκλοφόρησαν το "Hello, I Love You". Ακούγεται κάτι παραπάνω από λίγο παρόμοιο. Ο Dave Davies πρότεινε νομική δράση.
Το "All Day and All of the Night" ήταν μια τεράστια επιτυχία, αλλά στην πραγματικότητα θα επισκιαζόταν στα charts από το επόμενο single, "Tired of Waiting for You".
Ο τραχύς ήχος της κιθάρας θα επηρέαζε τους μουσικούς για γενιές. Οι  Garage μπάντες άρχισαν να εκτοξεύουν τα power chord riffs που δημιουργήθηκαν από τον Dave Davies.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια