Free - All Right Now (Top Songs Of The 1970s)


Το " All Right Now " είναι ένα τραγούδι του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Free , που κυκλοφόρησε στο τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, Fire and Water (1970). Κυκλοφόρησε από την Island Records , μια δισκογραφική που ιδρύθηκε από τον Chris Blackwell . Κυκλοφόρησε ως το δεύτερο σινγκλ και έφτασε στο νούμερο δύο στο UK Singles Chart και στο νούμερο τέσσερα στο US Billboard Hot 100 single chart. Τον Ιούλιο του 1973, το τραγούδι επανακυκλοφόρησε, φτάνοντας στο νούμερο 15 στο βρετανικό chart. 

Οι Free δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1968 και αποτελούνταν αρχικά από τον τραγουδιστή Paul Rodgers, τον μπάσο και πληκτρά Andy Fraser, τον κιθαρίστα Paul Kossoff και τον ντράμερ Simon Kirke. Κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα τους άλμπουμ, Tons of Sobs και Free in το 1968 και το 1969 αντίστοιχα, αλλά κανένα δεν πούλησε τόσο καλά. Το I'll Be Creeping ήταν το πρώτο από τα πέντε σινγκλ που κυκλοφόρησε το 1969 και κανένα από αυτά δεν ανέβηκε τα charts. Το συγκρότημα επικεντρώθηκε στις περιοδείες.

Το All Right Now εμφανίστηκε στο τρίτο τους άλμπουμ Fire and Water το 1970. Το τραγούδι γράφτηκε στη βορειοανατολική Αγγλία στο καμαρίνι μετά από μια συναυλία. Ο Άντι Φρέιζερ, ο οποίος έγραψε το τραγούδι, είπε την ιστορία στο Songwriting , «Ανέβαινα στο Durham μια βροχερή Τρίτη,είχε κρύο και φτάσαμε εκεί με μια πολύ άσχημη διάθεση για να είμαι ειλικρινής. Και μετά είδαμε το κοινό… ήταν ένας χώρος που χωρούσε 2.000 άτομα, αλλά υπήρχαν μόνο περίπου 30 άτομα εκεί. Τώρα συνήθως, μπορούσαμε να ανεβούμε εκεί στη σκηνή και δεν είχε σημασία ποιος παρακολουθούσε, απλά παίζαμε μόνοι μας, βασικά, και περνούσαμε καλά. Αλλά αυτό το βράδυ, απλά δεν συνέβη. Τελειώσαμε χάλια. Και το κοινό ήταν πολύ έξω από αυτό για να το παρατηρήσει, κάτι που το έκανε ακόμα πιο καταθλιπτικό. Μετά, στο καμαρίνι, επικράτησε ακριβώς αυτή η φρικτή σιωπή – μια πολύ κακή ατμόσφαιρα, έτσι, για να προσπαθήσω να μετριάσω την ένταση, άρχισα να τραγουδάω, «Ξέρεις, εντάξει τώρα, μωρό μου, όλα καλά τώρα» , κάπως σαν ένας γονιός που προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά του! Στην πραγματικότητα έγραψα το riff στο πιάνο και μετά ο Kossoff μετέφερε τις συγχορδίες στην κιθάρα.
Το τραγούδι απογειώθηκε και πήγε στο νούμερο δύο στο βρετανικό chart όπου έμεινε για πέντε εβδομάδες πίσω από το In the Summertime του Mungo Jerry που πήρε θέση για έξι εβδομάδες. Η επιτυχία του, ωστόσο, τους χάρισε μια πρόσκληση στο Isle of Wight Festival.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια