Αγάπανθος - Το ταξίδι της ζωής (Ελληνόφωνο Ροκ)


Και γιατί να μην ξεκινήσεις ή να μη συνεχίσεις τη μέρα σου με «Αγάπανθος»; Πρόκειται για ένα συγκρότημα της Ελληνικής ροκ σκηνής που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 70' .
 Πρωτοεμφανίστηκαν το 1975 με το σινγκλ "Η Μπαλάντα της Ελένης / Σαν Όνειρο" έχοντας στη σύνθεση τους Θόδωρο Τρύφωνα, Ντόριαν-Θεόδωρο Κόκα και Χάρη Κατσιμίχα. Τον επόμενο χρόνο, με τον Στέφανο Δεκεριάν στη θέση του Κατσιμίχα (ο οποίος  έφυγε με τον αδερφό του για σπουδές στο Βερολίνο και οι δρόμοι τους χώρισαν), κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ από την EMI Columbia πάντα με ελληνικό στίχο. Το σχήμα ξεκίνησε σαν τρίο και μετά από περιόδους απραγίας και ανακατατάξεις στη σύνθεσή τους, κατέληξαν σε κανονικό πενταμελές ροκ συγκρότημα, με το Θεόδωρο Τρύφωνα (μπάσο, τραγούδι), τη Χαρά Αργυροπούλου (τραγούδι), τον Τάκη Λιαρμακόπουλο (ντραμς), το Θανάση Μπίκο (κιθάρα) και το Γιάννη Γιοκαρίνη (πλήκτρα).
Οι  Αγάπανθος ήταν συγκρότημα των 70'ς που σχηματίστηκε μετά την διάλυση των  Morka. Eμφανίστηκαν το 1975 με το σινγκλ "Η Μπαλάντα της Ελένης / Σαν Όνειρο" έχοντας στη σύνθεση τους  Θόδωρο Τρύφωνα, Ντόριαν-Θεόδωρο Κόκα και Χάρη Κατσιμίχα. Τον επόμενο χρόνο, με τον Στέφανο Δεκεριάν στη θέση του Κατσιμίχα, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ από την EMI Columbia πάντα με ελληνικό στίχο. Σε εκείνο τον δίσκο διασκεύασαν Neil Young (Μαυρομάτα κοπελιά) και Joni Mitchell (To ταξίδι της ζωής). 
Μετά από χρόνια αδράνειας, πλέον κατέληξαν σε κανονικό πενταμελές ροκ συγκρότημα, με το Θεόδωρο Τρύφωνα (μπάσο, τραγούδι), τη Χαρά Αργυροπούλου (τραγούδι), τον Τάκη Λιαρμακόπουλο (ντραμς), το Θανάση Μπίκο (κιθάρα) και τον Γιάννη Γιοκαρίνη (πλήκτρα). 
Δεύτερος δίσκος το 1984, χωρίς την επιτυχία που ανέμεναν και διαλύθηκαν λίγο αργότερα. Σε εκείνο τον δίσκο συμμετείχαν στην  κιθάρα ο Γιάννης Δρόλαπας στη θέση του Μπίκου, ο Ζαφείρης Τσίναλης στα ντραμς, ο Μάκης Αναστασόπουλος (κιθάρα) και ο Βαγγέλης Μπόντας (κρουστά).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια