Ad Code

Responsive Advertisement

David Bowie - Starman (Top Songs Of The 1970s)


Αυτό ήταν το βασικό σινγκλ από το εμβληματικό άλμπουμ Ziggy Stardust του David Bowie , μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο LP. Ήταν επίσης η στιγμή που ο Bowie έκανε το glam κάτι περισσότερο από ένα flare παντελόνι και παπούτσια με πλατφόρμα.

Οι στίχοι περιγράφουν τον Ziggy να φέρνει ένα μήνυμα ελπίδας στη νεολαία της Γης μέσω του ραδιοφώνου. Η ιστορία αφηγείται από τη σκοπιά ενός από τους νέους που ακούει τον Ziggy για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τον Bowie, ο Ziggy δεν είναι ο Starman αλλά απλώς ο επίγειος αγγελιοφόρος του.

Το " Starman " είναι ένα τραγούδι του Άγγλου μουσικού David Bowie . Κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου 1972 από την RCA Records ως το βασικό σινγκλ του πέμπτου στούντιο άλμπουμ του The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars . Συμπαραγωγός με τον Ken Scott , ο Bowie ηχογράφησε το τραγούδι στις 4 Φεβρουαρίου 1972 στα Trident Studios στο Λονδίνο με τους Spiders from Mars - αποτελούμενο από τον κιθαρίστα Mick Ronson , τον μπασίστα Trevor Bolder και τον ντράμερ Mick Woodmansey 
Μετά την ερμηνεία του τραγουδιού από τον Bowie στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC Top of the Pops , το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 10 στο UK Singles Chart και βοήθησε να φτάσει το άλμπουμ στο νούμερο πέντε. Ήταν η πρώτη του μεγάλη επιτυχία μετά το " Space Oddity " τρία χρόνια νωρίτερα. Η παράσταση έκανε τον Bowie αστέρι και παρακολουθήθηκε από ένα μεγάλο κοινό, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελλοντικών μουσικών, που όλοι επηρεάστηκαν από αυτό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Siouxsie Sioux , Bono , Robert Smith , Boy George και Morrissey .
Το είδωλο της pop-rock David Bowie είχε αρκετές επιτυχίες στη δεκαετία του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, αλλά το αριστούργημά του που είναι το "Starman" θα παραμείνει για πάντα ένα από τα μεγαλύτερα ηχητικά του επιτεύγματα. Μαζί με πολλές επιτυχίες του Bowie, το "Starman" παίζεται συνεχώς σε όλη την ποπ κουλτούρα και φημίζεται για την ιδιόμορφη ευφορική μελαγχολία του.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια