Mary Jane On My Mind - Strawberry Path 1971

 Οι Strawberry Path είναι ένα ιαπωνικό progressive rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1970 και προέρχεται από τις στάχτες του συγκροτήματος Gypsy Eyes. Μέλη του ήταν ο Shigeru Namuro (κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά) και ο Hiro Tsunoda (Τύμπανα, φωνητικά).

Ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους με ζωντανές εμφανίσεις, κυκλοφορόντας παράλληλα το ένα και μοναδικό τους άλμπουμ με τίτλο «The Day the Crow Came to Earth» στις 25 Ιουνίου 1971. 

Η εικονογράφηση του εξωφύλλου δημιουργήθηκε από τον Shotaro Ishimori, έναν καλλιτέχνη manga, γνωστό για τα έργα του «Kamen Rider» και «Cyborg 009».

Ο Namuro έπαιζε μπάσο χρησιμοποιώντας την κιθάρα με το αριστερό του χέρι, το πληκτρολόγιο με το δεξί του χέρι και το πεντάλ του πληκτρολογίου με τα πόδια του. Εμφανίστηκαν επίσης ως ιαπωνική ομάδα στο θρυλικό event «Hakone Aphrodite», που σηματοδότησε την πρώτη επίσκεψη των Pink Floyd στην Ιαπωνία, μαζί με τους Mops και άλλους. 

Εκείνη την εποχή, ο Masayoshi Takanaka , ο οποίος ήταν 17 ετών τότε, προσλήφθηκε ως προσωρινός μπασίστας. Ένα μήνα αργότερα αφού διέλυσαν τους Strawberry Path, οι τρείς τους σχημάτισαν το 1972 το συγκρότημα Fried Egg.

Το τραγούδι Mary Jane On My Mind είναι γραμμένο από τον Hiro Tsunoda για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα του με μία φοιτήτρια ανταλλαγής, η οποία στην πραγματικότητα ονομαζόταν Μargaret, αλλά λόγω του ότι το όνομά της δεν ταίριασε στιχουργικά, χρησιμοποιήθηκε το όνομα Mary Jane.

Vassilis T.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια