Ad Code

Responsive Advertisement

June Tabor - The Band Played Waltzing Matilda

 
Το " And the Band Played Waltzing Matilda " είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον γεννημένο στη Σκωτία Αυστραλό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Eric Bogle το 1971. Το τραγούδι περιγράφει τον πόλεμο ως μάταιο και φρικιαστικό, ενώ επικρίνει όσους προσπαθούν να τον δοξάσουν. Αυτό αποδεικνύεται στο τραγούδι από την αφήγηση ενός νεαρού Αυστραλού στρατιώτη που ακρωτηριάζεται κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στην Καλλίπολη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου . 

Ο πρωταγωνιστής, που είχε ταξιδέψει σε όλη την επαρχία της Αυστραλίας πριν από τον πόλεμο, είναι συναισθηματικά συντετριμμένος από την απώλεια των ποδιών του στη μάχη. Καθώς περνούν τα χρόνια σημειώνει τον θάνατο άλλων βετεράνων, ενώ η νεότερη γενιά γίνεται απαθής με τους βετεράνους και την υπόθεσή τους. Στο τέλος του, το τραγούδι ενσωματώνει τη μελωδία και μερικές σειρές στίχων του τραγουδιού του 1895 " Waltzing Matilda " του Αυστραλού ποιητή Banjo Paterson 


Η June Tabor (γεννημένη στις 31 Δεκεμβρίου 1947 στο Warwick , είναι μια αγγλίδα Folk τραγουδίστρια γνωστή για τη σόλο δουλειά της και τις προηγούμενες συνεργασίες της με την Maddy Prior και με τους Oysterband .


When I was a young man I carried me pack
And I lived the free life of the rover
From the Murray's green basin to the dusty outback
I waltzed my Matilda all over
Then in 1915, the country said, "Son
It's time you stop ramblin', there's work to be done."
So they gave me a tin hat, and they gave me a gun
And they sent me away to the war

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια