The Dream Syndicate - The Medicine Show (Live at Raji's)

 
Τα live album κατά κανόνα είναι μια σαχλαμάρα και μισή. Συμπληρώματα για να τα πληρώνουν οι χαζοί και να νομίζουν ότι ζουν "τη μαγεία του live". Υπάρχουν ένα σωρό καλλιτέχνες και γκρουπ που γουστάρω με χίλια και έχω όλα τα στούντιο άλμπουμ τους, ακόμα και τα πιο μέτρια, αλλά με τα live τους δεν ασχολούμαι καθόλου. Σπάνια σε κάποια απ'αυτά θα ακούσεις τη μουσική που περιέχουν έτσι όπως πρέπει και θα την φχαριστηθείς. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να έχεις μπάντα με αρχίδια και σε μεγάλη φόρμα, να στηθεί σωστά η πρωτογεννής ηχογράφηση και να πέσει στα χέρια ενός πραγματικού μάστορα στο στούντιο μετά.

Το Live at Raji's των Dream Syndicate είναι ένα απ'αυτά μιας και ευτύχησε και οι τρεις παραπάνω  προϋποθέσεις να είναι στην κορυφή! Και κυρίως την ευθύνη της παραγωγής να έχει ο Elliot Mazer. Ηχογραφημένο λίγο πριν το αριστουργηματικό κύκνειο άσμα τους Ghost Stories (στο οποίο επίσης έκανε την παραγωγή ο Mazer) προσφέρει μια τέτοια ηχητική και εκτελεστική δύναμη που δεν υπάρχει σε κανένα απ'τα 4 στούντιο άλμπουμ του γκρουπ. Ακούστε εδώ πως το Medicine Show από ένα χλιαρό ροκ τραγούδι στο LP μετατρέπεται σε έναν ασύλληπτο ηλεκτρικό δυναμίτη!

Ο Mazer πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου 2021 αλλά δυστυχώς δεν τον πήραμε χαμπάρι! Ας τον μνημονεύσουμε λοιπόν έστω και τώρα και αφού ξανακούσουμε το Live at Raji's ας ρίξουμε μια ματιά ενδεικτικά στα παρακάτω άλμπουμ που έχει βάλει το μαγικό του χέρι: Big Brother and the Holding Company - Cheap Thrills, Neil Young - Harvest & Tonight's The Night, The Band - The Last Waltz.

Θανάσης Ζελιαναίος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια