Ad Code

Responsive Advertisement

Stranglers - Nice 'N' Sleazy


 Το "Nice 'n' Sleazy" των Stranglers, κυκλοφόρησε το 1978 στο άλμπουμ τους Black and White. Πολλοί προσπάθησαν να αποσαφηνίσουν τους αινιγματικούς στίχους του τραγουδιού, δίνοντας διάφορες ερμηνείες.

Η αλήθεια όμως είναι αυτή που αναφέρεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Jim Drury "The Stranglers: Song by Song", όπως ακριβώς την περιέγραψε ο πρώην αρχηγός του συγκροτήματος, Hugh Cornwell.

"Είναι μια σάτιρα για το τραγούδι «Nice 'n' Easy» του Frank Sinatra. Στην πραγματικότητα, όταν το παρουσιάσαμε ως single, οι δικηγόροι του Sinatra τηλεφώνησαν στην δισκογραφική μας εταιρεία United Artists Records και απείλησαν να την μηνύσουν, ισχυριζόμενοι ότι θα ήταν επιζήμιο για την καριέρα του. Οι United Artists τους αγνόησαν και δεν συνέβη ποτέ τίποτα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που το άφησαν να κυκλοφορήσει. Ακούγοντας το ξανά, μοιάζει σχεδόν σαν παιδί του «Peaches», με αυτόν τον απαλό ψευτο-reggae ήχο. Υπάρχει επίσης ένα πολύ σύνθετο σόλο στα πλήκτρα από τον Dave Greenfield. Έμεινα έκπληκτος όταν έγινε επιτυχία, γιατί το σόλο αυτό δεν ήταν καθόλου εμπορικό."

Βασίλης Τερζόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια