Sibylle Baier - The End

 
Η Sibylle Baier γεννήθηκε στη Γερμανία στις 25 Φεβρουαρίου 1955 και της άρεσε πολύ να γράφει μουσική για τον εαυτό της και την οικογένειά της, παίζοντας κιθάρα ή πιάνο.

Μεταξύ 1970 και 1973 ηχογράφησε μια σειρά τραγουδιών σε ένα μαγνητοφωνάκι στο σπίτι της. Προκειμένου όμως να επικεντρωθεί στην ανατροφή των παιδιών της, έχασε το ενδιαφέρον της για τη μουσική και το τραγούδι.

Τριάντα χρόνια αργότερα ο γιος της Robby ανακάλυψε τις ξεχασμένες κασέτες σε ένα συρτάρι και έφτιαξε ένα CD που το μοίρασε στην οικογένεια και τους φίλους της. Έδωσε επίσης ένα αντίγραφο στον J. Mascis του συγκροτήματος Dinosaur Jr. ο οποίος συνειδητοποιώντας την υπέροχη μουσική, το παρέδωσε στην δισκογραφική Orange Twin Records η οποία το κυκλοφόρησε ως άλμπουμ με τίτλο "Color Green" το 2006.


Τα δεκατέσσερα πρωτότυπα τραγούδια του άλμπουμ περιλαμβάνουν την Baier να τραγουδά και να παίζει ακουστική κιθάρα. Δεν υπάρχουν άλλα φωνητικά ή μουσικοί. Οι ηχογραφήσεις είναι ακριβώς όπως τις έκανε στο σπίτι της, στις αρχές της δεκαετίας του '70.
Σε μια εποχή που τοποθετεί τον ναρκισσισμό, τις φιλοδοξίες και τις διασημότητες πάνω από την πραγματική τέχνη, η Sibylle Baier είναι η απόδειξη, ότι η διαχρονική τέχνη και τα όμορφα τραγούδια μπορούν να προκύψουν ακόμα και με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Βασίλης Τερζόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια