Krokus - Bad love (1978)


 Όλα ξεκίνησαν την Άνοιξη του 1975 όταν ένας φοιτητής γαστρονομίας παρατάει τις σπουδές του στη Γαλλία και επιστρέφοντας στην πατρίδα του, το Solothurn της Ελβετίας με το τρένο, παρατηρεί ένα λιβάδι με λουλούδια που του κέντρισαν την προσοχή. Όταν αργότερα έμαθε ότι το λουλούδι που τον γοήτευσε ονομαζόταν κρόκος (Krokus η γερμανική γραφή του) ενθουσιάστηκε διπλά, αφού στο ενδιάμεσο του ονόματος του υπήρχε η λέξη ROK (K-rok-us). Έτσι ο μπασίστας/ντράμερ Chris von Rohr αποφάσισε ότι αυτό ήταν το ιδανικό όνομα για την νέα πειραματική psychedelic/progressive rock μπάντα που έστηνε τότε με τον φίλο του τον κιθαρίστα Tommy Kiefer.

Έτσι στα τέλη του 1975 γεννήθηκαν οι Krokus.

Στα πρώτα δύο άλμπουμ τους ψάχνονταν κάπου ανάμεσα στους Yes και στους Emerson, Lake and Palmer με αποτέλεσμα οι συνθέσεις τους να αναλώνονται σε πολλά και διαφορετικά είδη χωρίς μεμονωμένο αποτέλεσμα. Έτσι τα άλμπουμ πέρασαν απαρατήρητα.

Στη συνέχεια θα κυκλοφορήσουν το Painkiller (1978) που τελικά δεν θα καταφέρει πολλά, παρά μόνο να βάλει απλά ένα λιθαράκι στην καριέρα τους.

Η ζωή και η καριέρα τους άλλαξε το 1979 όταν παρακολούθησαν μια συναυλία των AC/DC κι αποφάσισαν να ακολουθήσουν αυτό τον ήχο!

Το "Painkiller" λοιπόν, που αρχικά ήταν ευρωπαϊκή κυκλοφορία, επανεκδίδεται με τον «σκληρότερο» τίτλο "Pay It In Metal" σαν να προμήνυε κάτι …

Τον Ιούνιο του 1980 μετά από κάποιους ανασχηματισμούς στο αρχικό σχήμα, κυκλοφορούν το άλμπουμ με τίτλο Metal Rendez-vous το οποίο ήταν και η αρχή για την τεράστια πορεία τους.

«Κανείς δεν φανταζόταν να βγούν ένα σωρό rock'n'rollers από τη χώρα του τυριού, των ρολογιών και των τραπεζών, αλλά η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα και απλώς ακολουθήσαμε το όνειρό μας», δηλώνει ο von Rohr.

Στην Ελβετία έγιναν πραγματικοί εθνικοί ήρωες! Είναι μάλιστα ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα που έχουν λάβει ποτέ ένα “Diamond Record Award” (ισοδυναμεί με 40 χρυσούς δίσκους ή αλλιώς 20 πλατινένιους).

Στις 7 Δεκεμβρίου 2019, μετά από 44 χρόνια λαμπρής καριέρας, περισσότερες από 2.000 συναυλίες στις 5 ηπείρους και 15.000.000 πωλήσεις δίσκων (πολλοί χρυσοί και πλατινένιοι), το συγκρότημα ανακοίνωσε τη διάλυση του, με μια μεγάλη συναυλία στο Hallenstadion της Ζυρίχης στο τέλος της περιοδείας τους με τίτλο "Adios Amigos".

Το τραγούδι “Bad love” περιλαμβάνεται στο τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Painkiller" ή "Pay It In Metal" που κυκλοφόρησε το 1978 με πέντε διαφορετικά εξώφυλλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια