Ad Code

Responsive Advertisement

Bobby Hebb - Sunny


Το " Sunny  γράφτηκε από τον Bobby Hebb το 1963.
Οι γονείς του Hebb, William και Ovalla Hebb, ήταν και οι δύο τυφλοί μουσικοί. Ο Bobby Hebb και ο μεγαλύτερος αδερφός του Harold εμφανίστηκαν ως ντουέτο τραγουδιού και χορού στο Nashville, ξεκινώντας όταν ο Bobby ήταν τριών και ο Harold εννέα ετών. Ο Bobby έπαιξε σε τηλεοπτική εκπομπή που φιλοξένησε ο παραγωγός μουσικών δίσκων Owen Bradley . Είχε μεγάλες ικανότητες στην μουσική από μικρό παιδί.
Μία ημέρα μετά την δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy το 1963, μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον μεγάλο του αδελφό έξω από ένα νυχτερινό κέντρο στο Nashville.Μέσα στις επόμενες δύο μέρες ο Bobby Hebb έγραψε το "Sunny".
Από δηλώσεις του  έγραψε το τραγούδι ως έκφραση προτίμησης για μια «ηλιόλουστη» διάθεση έναντι μιας «κακής» μετά το φόνο του αδελφού του καί ότι ο στόχος του για τούς αισιόδοξους στίχους ήταν να εκφράσει την ιδέα ότι πρέπει πάντα να κοιτάμε την φωτεινή πλευρά.
« Όλες οι προθέσεις μου ήταν να σκεφτώ ποιό ευτυχισμένες στιγμές και να αποτίσω φόρο τιμής στον αδελφό μου βασικά αναζητώντας μια  φωτεινότερη ημέρα  γιατί οι καιροί ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Αφού το έγραψα, σκέφτηκα ότι το "Sunny" θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική προσέγγιση σε αυτό που ο Johnny Bragg  από τους  Prisonaires μιλούσε στο "Just Walkin" in the Rain "

Terzopoulos Giannis


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια