Breakout (Mira Kubasińska) - Ogień

 
Mira Kubasińska ,γεννημένη στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 στο Bodzechów , πέθανε στις 25 Οκτωβρίου 2005 στο Otwock. Πολωνή τραγουδίστρια του μπλουζ ροκ συγκροτήματος Breakout .

Έκανε το ντεμπούτο της μπροστά σε ένα ευρύτερο κοινό σε ηλικία 8 ετών, κερδίζοντας μια από τις εκδιλώσεις των εκπομπών «Μικρόφωνο για όλους» . Έπαιξε στο καμπαρέ Porfirion στο Rzeszów . Το 1963, μαζί με τον Tadeusz Nalepa, έπαιξε στο 2ο " Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων " στο Szczecin . Απέκτησε φήμη κατά τη διάρκεια παραστάσεων με το συγκρότημα Blackout (από το 1965), στη συνέχεια μεταμορφώθηκε το γκρουπ σε Breakout. Οι μεγαλύτερες και πιο διάσημες επιτυχίες της προέρχονται από το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ, Na świat II Bank Rainbow . .

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 1982, η Kubasińska αποσύρθηκε από τη σκηνή, εμφανιζόμενη περιστασιακά σε μουσικές εκδηλώσεις, όπως το Old Rock Meeting στη Forest Opera το 1986 και το 1987. Από το 1994 συνεργάζεται με το συγκρότημα Szczecin After Blues . Αρχικά, μαζί με το συγκρότημα, ανέπτυξε νέες εκδοχές των παλιών της τραγουδιών από την εποχή των Breakout, αργότερα άρχισε να τραγουδά και νέες συνθέσεις . Στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 21ου αιώνα, περιόδευσε επίσης με συγκροτήματα όπως οι Kasa Chorych , KG Band και Bluesquad .

Έδωσε την τελευταία της συναυλία στις 15 Οκτωβρίου 2005 στο Bluesada στο Szczecin . Λίγο πριν από το θάνατό της, άρχισε να εργάζεται σε ένα σόλο άλμπουμ, το οποίο έμελλε να είναι η επίσημη επιστροφή της στη μουσική σκηνή . 22 Οκτωβρίου 2005 στις 11.00 ο καλλιτέχνης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μετά από τρεις ημέρες, στις 25 Οκτωβρίου πέθανε από εγκεφαλικό . Τάφηκε στο νεκροταφείο στο Otwock .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια