Dio - Holy Diver



Αμέσως μετά την αποχώρηση τους από τους Black Sabbath, ο  Ronnie James Dio και ο Vinny Appice δημιούργησαν τους Dio και ξεκίνησαν να ψάχνουν για τα μέλη που θα συμπλήρωναν τη σύνθεση του συγκροτήματος. Μετά από τρεις ημέρες έρευνας για ένα νέο κιθαρίστα και μπασίστα, ο Dio θυμήθηκε τον Jimmy Bain με τον οποίο είχε συνεργαστεί στους Rainbow και τον κάλεσε να συμμετάσχει στο νέο του συγκρότημα. Ο Jimmy Bain πρότεινε δύο Βρετανούς κιθαρίστες στον Dio, τον John Sykes και τον Vivian Campbell. Μετά από το άκουσμα κάποιων ηχογραφήσεων των συγκεκριμένων κιθαριστών, ο Dio ενδιαφέρθηκε για τον Vivian Campbell, με τον οποίο έκαναν πρόβα στο στούντιο "John Henry's" όπου έπαιξαν το "Rainbow in the Dark" και το "Don't Talk to Strangers", μετά από την οποία του πρότειναν να γίνει μόνιμο μέλος του συγκροτήματος.

Στις αρχές του 1983, ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο πρώτο τους άλμπουμ, ενώ ο Dio επισκέφθηκε ένα κάστρο στην πόλη Πλιντ του Κόρνγουολ όπου παρέμεινε για μία εβδομάδα με σκοπό να εμπνευστεί την ατμόσφαιρα την οποία τελικά κατάφερε να μεταδώσει στο ήχο των Dio. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στα "Sound City Studios" του Λος Άντζελες και τα πλήκτρα έπαιξαν ο Dio και ο Jimmy Bain.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου του 1983 και έλαβε πολύ θετικές κριτικές, αφού θεωρείται το καλύτερο άλμπουμ στην πολυετή καριέρα του συγκροτήματος. Παρ' όλο του ότι αρχικά έφθασε μόλις ως το # 56 στα αμερικανικά τσαρτ, παρουσίασε σταθερές πωλήσεις οι οποίες το οδήγησαν στο να βραβευθεί ως πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ασημένιο στη Μεγάλη Βρετανία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια