Simon & Garfunkel - Bridge over Troubled Water (Top Songs Of The 1970s)


Σύνθεση του Paul Simon , αυτό ήταν το τελευταίο τραγούδι που ηχογραφήθηκε για το τελευταίο άλμπουμ του ντουέτου. Ο Simon ένιωσε ότι ο Art Garfunkel έπρεπε να τραγουδήσει το τραγούδι σόλο, μια πρόσκληση που ο Garfunkel αρχικά αρνήθηκε.

Οι στίχοι ήταν εν μέρει εμπνευσμένοι από τον Claude Jeter «I'll be your bridge over deep water if you trust in me», στο τραγούδι «Mary Don't You Weep».

Αργότερα, ο Simon ένιωσε ζήλια που το έδωσε στον Garfunkel, λέγοντας: «Πολλές φορές σε μια σκηνή, όταν καθόμουν στο πλάι και ο Artie τραγουδούσε, οι άνθρωποι πατούσαν και επευφημούσαν, και σκέφτηκα: "Αυτό είναι το τραγούδι μου άνθρωπε».
Το Bridge over Troubled Water είναι το πέμπτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού Folk Rock ντουέτου Simon & Garfunkel , που κυκλοφόρησε στις 26 Ιανουαρίου 1970 από την Columbia Records . Μετά το soundtrack για το The Graduate , ο Art Garfunkel πήρε έναν ρόλο ηθοποιού στην ταινία Catch-22 , ενώ ο Paul Simon εργάστηκε στα τραγούδια, γράφοντας όλα τα κομμάτια εκτός από το " Bye Bye Love " των Felice και Boudleaux Bryant (προηγουμένως επιτυχία για τους Everly Brothers ).
Το Bridge Over Troubled Water έφτασε στην κορυφή των charts σε περισσότερες από δέκα χώρες και έλαβε έξι βραβεία Grammy το 1971 , συμπεριλαμβανομένου του Άλμπουμ της Χρονιάς . Το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθιστώντας το ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Έχει καταταχθεί σε πολλές λίστες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού 172 στη λίστα του Rolling Stone με τα « 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών » το 2020

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια