Looking Glass - Brandy (You're a Fine Girl) (Top Songs Of The 1970s,)


Το " Brandy (You're a Fine Girl) " είναι ένα τραγούδι από το 1972 του αμερικανικού rock συγκροτήματος Looking Glass από το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, το "Brandy (You're a Fine Girl)" . Γράφτηκε από τον κιθαρίστα και συν-τραγουδιστή των Looking Glass, Elliot Lurie .

Το σινγκλ έφτασε στο Νο. 1 στο  Billboard Hot 100.
Κάποια συγκροτήματα έχουν τραγούδια δεκαετιών, άλλα έχουν ένα ή δύο τραγούδια που όχι μόνο τα καθορίζουν, αλλά καθορίζουν και μια εποχή. Το "Brandy (You're a Fine Girl)" των Looking Glass είναι ένα από αυτά τα τραγούδια. Μελαγχολικό, το «Brandy» είναι μια ωδή στη ζωή μιας κουρασμένης από τον κόσμο γυναίκας. Ήταν η μοναδική τους επιτυχία στο Νο1 μένοντας σε αυτή τη θέση για μια εβδομάδα. Εκεί μια άλλη επιτυχία, το "Jimmy Loves Mary-Anne", ήταν επιτυχία στα Top 40 και έχει επίσης ,μια σέξι αίσθηση της δεκαετίας του '70.

 Η επιτυχία αυτή του 1972 έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Guardians of the Galaxy Vol. 2 .
Αυτό το τραγούδι τράβηξε το μάτι μου, τις προάλλες όταν το είδα να συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα με τα τραγούδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του 1972
Κάτι που ήταν περίεργο καθώς δεν θυμόμουν να το είχα ακούσει ποτέ.

 Ήθελα να μάθω περισσότερα, οπότε το έψαξα και διαπίστωσα ότι ενώ ήταν στην κορυφή των αμερικανικών charts, δεν ήταν ποτέ επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποιοι ήταν λοιπόν; Ήταν ένα κολεγιακό συγκρότημα από το Νιου Τζέρσεϊ και αυτό το τραγούδι ήταν αρχικά ένα B-side που εμφανίστηκε στο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1972.

Δεν υπήρχε πραγματική κοπέλα με το όνομα Brandy, αν και ο τραγουδιστής Elliot Lurie είχε μια κοπέλα στο γυμνάσιο που την έλεγαν Randy, έτσι άλλαξε το όνομά της για το τραγούδι μόνο.

Και τι έγινε με το Looking Glass; Λοιπόν, κατάφεραν μια επιτυχία την επόμενη χρονιά με ένα τραγούδι που ονομάζεται Jimmy Loves Mary-Anne πριν ο Lurie εγκαταλείψει το συγκρότημα για να ακολουθήσει μια σόλο καριέρα που δεν απογειώθηκε ποτέ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια