James Taylor - Fire and Rain (Top Songs Of The 1970s)


Το δεύτερο σινγκλ από το δεύτερο άλμπουμ του James Taylor ,σε ένα τραγούδι που αφορούσε πολλά περιστατικά κατά την πρώιμη δισκογραφική του καριέρα.

Περιγράφει τον αγώνα του Taylor να ξεπεράσει τον εθισμό στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη, ενώ αφορούσε και τη βαθιά του κατάθλιψη μετά την αποτυχία του συγκροτήματός του The Flying Machine ("Sweet dreams and Flying Machines in pieces on the ground").

Η Carole King έπαιξε πιάνο στο τραγούδι και αργότερα είπε ότι το τραγούδι της «You've Got a Friend» ήταν μια απάντηση στη φράση «I’ve seen lonely times when I could not find a friend».

Το " Fire and Rain " είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον Αμερικανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό James Taylor , που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1970 από την Warner Bros. Records ως το δεύτερο σινγκλ από το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Taylor, Sweet Baby James . Το τραγούδι ακολουθεί την αντίδραση του Taylor στην αυτοκτονία της Suzanne Schnerr, μιας παιδικής φίλης, και τις εμπειρίες του με τον εθισμό στα ναρκωτικά. Μετά την κυκλοφορία του, το "Fire and Rain" έφτασε στο νούμερο δύο στο τσαρτ RPM του Canada Top Singles και No 3 στο Billboard Hot 100 .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια