David Bowie – Life On Mars? (Top Songs Of The 1970s)


Το 1968, ο David Bowie είπε ότι πριν ο Paul Anka αποκτήσει το γαλλικό τραγούδι – ο εκδότης του ζήτησε να γράψει αγγλικούς στίχους για το «Comme d'habitude» αλλά ότι η έκδοσή του, με τίτλο «Even a Fool Learns to Love», απορρίφθηκε., αλλά ο Paul Anka αγόρασε τα δικαιώματα για τη γαλλική έκδοση και την ξαναέγραψε ως «My Way».

Η επιτυχία του τραγουδιού ώθησε τον Bowie να το γράψει ως παρωδία της ηχογράφησης του Frank Sinatra. Με τον Rick Wakeman στο πιάνο, το τραγούδι ήταν το σκηνικό για το τηλεοπτικό δράμα του BBC Life on Mars , το οποίο χρησιμοποίησε τόσο το όνομα όσο και το ίδιο το τραγούδι ως βάση του.
Το " Life on Mars? " είναι ένα τραγούδι του Άγγλου τραγουδιστή και τραγουδοποιού David Bowie , που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο άλμπουμ του 1971 Hunky Dory . Ο Bowie έγραψε το τραγούδι ως παρωδία του " My Way " του Frank Sinatra . Ηχογραφήθηκε στις 6 Αυγούστου 1971 στα Trident Studios στο Λονδίνο και ήταν συμπαραγωγός του Bowie ο Ken Scott . Το συγκρότημα του Bowie αποτελούνταν από τον κιθαρίστα και ενορχηστρωτή Mick Ronson , τον μπασίστα Trevor Bolder , τον ντράμερ Mick Woodmansey και το μέλος των Strawbs Rick Wakeman στο πιάνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια