David Bowie - Heroes (Top Songs Of The 1970s)


Αν και δεν ήταν μια τεράστια επιτυχία εκείνη την εποχή, έγινε ένα από τα χαρακτηριστικά τραγούδια του Bowie.

Tο τραγούδι αφηγείται την ιστορία δύο εραστών, ενός από το Ανατολικό και έναν από το Δυτικό Βερολίνο.

Η ερμηνεία του «Heroes» στις 6 Ιουνίου 1987, στο γερμανικό Reichstag στο Δυτικό Βερολίνο, θεωρείται καταλύτης για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Μετά τον θάνατό του το 2016, η γερμανική κυβέρνηση ευχαρίστησε τον Bowie για τη «βοήθεια στην κατάρριψη του Τείχους».
Ηχογραφημένο στο Hansa Tonstudio σε αυτό που ήταν τότε το Δυτικό Βερολίνο, το "Heroes" συμβολίζει τη διαιρεμένη πόλη. Δείτε αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής μουσικής που ενέπνευσε το άλμπουμ
Το " Heroes " είναι ένα τραγούδι του Άγγλου μουσικού David Bowie από το 12ο στούντιο άλμπουμ του με το ίδιο όνομα . Το τραγούδι γράφτηκε από κοινού από τους Bowie και Brian Eno και σε συμπαραγωγή των Bowie και Tony Visconti , το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα μέσα του 1977 . Ο Bowie και ο Eno πρόσθεσαν overdubs με συνθεσάιζερ ενώ ο Robert Fripp συνεισέφερε κιθάρα.
Παρά τη μεγάλη προώθησή του, το τραγούδι έφτασε μόνο στο νούμερο 24 στο UK Singles Chart και απέτυχε να μπει στο US Billboard Hot 100 , αλλά έφτασε στο top 20 σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Αυστραλία.

Με τον καιρό, το τραγούδι έχει αυξηθεί σημαντικά σε φήμη και θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια του Bowie, καθώς και ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια