Ad Code

Responsive Advertisement

Nirvana - Where Did You Sleep Last Night (Live On MTV Unplugged) (Night Songs)

Ο Kurt Cobain πέθανε πριν από 30 χρόνια και το Σαββατοκύριακο μετά την εύρεση του πτώματός του, το MTV κυκλοφόρησε το MTV Unplugged . Γυρίστηκε μόλις πέντε μήνες πριν και ήταν περίεργο να βλέπεις τον Cobain να τραγουδά από μια αμυδρά φωτισμένη σκηνή που περιβάλλεται από κεριά και κρίνα. Αλλά υπήρχε και κάτι στο τελευταίο τραγούδι της βραδιάς το "Where Did You Sleep Last Night" - που έκανε όλη την παράσταση ανατριχιαστικά προληπτική.

Ξεκινά με μια ερώτηση: “My girl, my girl, don’t lie to me, tell me where did you sleep last night?”

Και η απάντηση είναι τρομερή: “In the pines, in the pines, where the sun doesn’t shine and I shiver the whole night through.”

«Με τον τρόπο που είπε αυτό το τραγούδι, ένιωθε πραγματικά σαν να προέβλεψε τον θάνατο του», λέει ο Eric Weisbard, μουσικός κριτικός και καθηγητής αμερικανικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. « Και όσο ρομαντικό και παράλογο να ακούγεται,νομίζω ότι ήταν μια πραγματική εμπειρία που είχαν πολλοί άνθρωποι βλέποντάς το.»

Ο Cobain ονόμασε το τραγούδι "Where Did You Sleep Last Night", αλλά λέγεται επίσης "In the Pines", μερικές φορές "Black Girl" ή "My Girl".

Είναι λαϊκό τραγούδι και ως εκ τούτου η καταγωγή του είναι ομιχλώδης. Πιθανότατα γεννήθηκε από Αφροαμερικανούς που ζούσαν κατά μήκος ή ανατολικά των Απαλαχίων βουνών γύρω στις αρχές του 20ου αιώνα . Είναι επίσης αυτό που λέγεται, μπαλάντα δολοφονίας

 (Night Songs)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια