Led Zeppelin - Stairway To Heaven (Top Songs Of The 1970s)


Ένα  από τα πιο εμβληματικά τραγούδια σε όλη τη rock μουσική, το "Stairway To Heaven" των Led Zeppelin αξίζει κάθε ουγγιά επαίνου που έχει λάβει. Tο «Stairway To Heaven» είναι το τραγούδι που ενσωματώνει καλύτερα την ενότητα της ηχητικής τους μαγείας.
Αυτό το επικό rock τραγούδι ξεκίνησε το 1970, όταν ο Jimmy Page και ο Robert Plant περνούσαν χρόνο στο Bron-Yr-Aur, ένα απομακρυσμένο εξοχικό σπίτι στην Ουαλία.
Είναι ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ως single.

Το " Stairway to Heaven " είναι ένα τραγούδι του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Led Zeppelin , που κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου 1971 στο άτιτλο τέταρτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος (κοινώς γνωστό ως Led Zeppelin IV ), από την Atlantic Records . Σύνθεση από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Jimmy Page με στίχους που έγραψε ο τραγουδιστής Robert Plant , θεωρείται ευρέως ως ένα από τα μεγαλύτερα ροκ τραγούδια όλων των εποχών

Το «Stairway to Heaven» των Led Zeppelin είναι μια μεταφορά για το πνευματικό ταξίδι που μπορεί να κάνει κάποιος επιδιώκοντας να φτάσει σε μια ανώτερη πνευματική πραγματικότητα. Το τραγούδι είναι γεμάτο εικόνες μιας γυναίκας που αναζητά κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό της και αναζητά απαντήσεις. Επιπλέον, οι στίχοι αναφέρονται στις προκλήσεις και τις επιλογές που έχουμε όλοι στη ζωή ('Two paths you can go by'). Τελικά, το τραγούδι υποδηλώνει ότι με πίστη, ανθεκτικότητα και σκληρή δουλειά, μπορεί κανείς να φτάσει σε μια αυξημένη κατανόηση της ζωής και της αγάπης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια