Ad Code

Responsive Advertisement

Carly Simon - You're So Vain (Top Songs Of The 1970s)


Το " You're So Vain " είναι ένα τραγούδι της Αμερικανίδας τραγουδίστριας-τραγουδοποιού Carly Simon , που κυκλοφόρησε ως single τον Νοέμβριο του 1972.
Στις αρχές του 1973, το "You're So Vain" έφτασε στο Νο.  1 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το 1994, κατατάχθηκε στην 72η θέση στο Billboard για την 50η επέτειο όλων των εποχών. Στα 16α ετήσια βραβεία Grammy το 1974, προτάθηκε για το τραγούδι της χρονιάς , το δίσκο της χρονιάς και την καλύτερη γυναικεία ποπ φωνητική ερμηνεία . Ψηφίστηκε Νο. 216 στα Songs of the Century της RIAA και τον Αύγουστο του 2014, η εταιρεία επίσημων τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου το ονόμασε το απόλυτο τραγούδι της δεκαετίας του 1970. Το 2021, το τραγούδι κατατάχθηκε στην 495η θέση στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών του Rolling Stone .
Το τραγούδι της Carly Simon "You're So Vain" λέει για έναν εραστή που απορροφάται από τον εαυτό του. Ενώ έχει κρατήσει μυστήριο τη συγκεκριμένη ταυτότητα του ατόμου, άφησε να εννοηθεί ότι αναφέρεται σε έναν συνδυασμό αρκετών ανδρών από το παρελθόν της. Το άτομο που εικάζεται πιο συχνά είναι ο Warren Beatty, γνωστός ηθοποιός και πρώην σύντροφός της.

Η Simon έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις ότι το τραγούδι αντικατοπτρίζει ένα συγκεκριμένο είδος ναρκισσισμού και ματαιοδοξίας που συνάντησε στις σχέσεις της. Οι στίχοι περιγράφουν έναν άντρα που έχει εμμονή με την εμφάνισή του και έχει μια διογκωμένη αίσθηση της σημασίας του εαυτού του.

Το 2015, αποκάλυψε ότι ο δεύτερος στίχος του τραγουδιού ήταν όντως εμπνευσμένος από τον Beatty, αλλά τόνισε ότι το τραγούδι δεν αφορά αποκλειστικά αυτόν, και αποτυπώνει ένα ευρύτερο θέμα ματαιοδοξίας και αυτοεμμονής. Η ασάφεια γύρω από το θέμα προσθέτει γοητεία στο τραγούδι και έχει πυροδοτήσει πολλές εικασίες και συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια.
Carly Simon – κύρια φωνητικά, ακουστικό πιάνο, διασκευή εγχόρδων Jimmy Ryan – κιθάρες Klaus Voormann – μπάσο Jim Gordon – τύμπανα Richard Perry – κρουστά Paul Buckmaster – ενορχήστρωση Ο τραγουδιστής των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, συνέβαλε χωρίς πιστοποίηση δευτερεύοντα φωνητικά. Η Simon είπε ότι τον κάλεσε να συμμετάσχει στην ηχογράφηση καθώς έτυχε να βρίσκεται στο στούντιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια