Bob Marley - Three Little Birds [Top Songs Of The 1970s]


Η έμπνευση πίσω από το τραγούδι του Bob Marley παραμένει αμφισβητούμενη. Είναι εν μέρει εμπνευσμένα από πουλιά που αγαπούσε ο Marley, και που κάθονταν δίπλα στο σπίτι του.

Επίσης, τρεις τραγουδίστριες από το reggae γκρουπ I Threes που έπαιξαν μαζί με τον Marley ισχυρίστηκαν ότι ήταν μια αναφορά σε αυτές.

Ο Bob Marley έγραψε αυτό το τραγούδι για το άλμπουμ του Exodus το 1977 .

Ήταν το τέταρτο κομμάτι του άλμπουμ, και πιστεύεται συχνά ότι φέρει τον τίτλο «Don't Worry About a Thing» ή «Every Little Thing is Gonna Be Alright», λόγω της επανειλημμένης χρήσης αυτών των φράσεων στο ρεφρέν.
Η έμπνευση του Bob Marley για τους στίχους παραμένει αμφισβητούμενη από πολλούς.

Είναι εν μέρει εμπνευσμένα από πραγματικά πουλιά που αγαπούσε ο Μάρλεϊ, που πετούσαν και κάθονταν δίπλα στο σπίτι του.

Ο επί χρόνια φίλος του Tony Gilbert ήταν εκεί την εποχή που έγραφε το τραγούδι και είπε: "Ο Bob εμπνεύστηκε από πολλά πράγματα γύρω του, παρατηρούσε τη ζωή. Θυμάμαι τα τρία πουλάκια. Ήταν όμορφα πουλιά, καναρίνια, που ερχότουσαν  στο περβάζι στο Hope Road».

Ωστόσο, τρεις τραγουδίστριες από το ρέγκε γκρουπ I Threes, που έκαναν σόου με τον Μάρλεϊ, ισχυρίζονται ότι είναι στην πραγματικότητα μια αναφορά σε αυτές.

Το μέλος των I Threes, Marcia Griffiths, είπε: «Μετά τη δημιουργία του τραγουδιού, ο Bob μας αναφερόταν πάντα ως τα Three Little Birds.

Δεν κυκλοφόρησε ως single μέχρι το 1980, φτάνοντας στο νούμερο 17 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά το γεγονός ότι δεν έφτασε στο top 10, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά τραγούδια του Marley.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια