ATLANTIDE - Francesco Ti Ricordi (1976) FULL ALBUM

Οι 𝐀𝐭𝐥𝐚𝐧𝐭𝐢𝐝𝐞 ήταν ένα group από την Νότια Ιταλία, που το αποτελούσαν τέσσερα αδέλφια, οι Sanseverino. Αρχικά έπαιζαν στην Ιταλία, αλλά το 1973 μετακόμισαν στην Γερμανία, στο Rottweil. Εκεί έκαναν support σε γνωστές μπάντες, όπως οι Message, οι Atlantis και οι Scorpions, αποκτώντας εμπειρία στις live εμφανίσεις καθώς και θετικές κριτικές.
Το 1976 ηχογράφησαν με δική τους παραγωγή ένα album με τίτλο "𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝘀𝗰𝗼 𝗧𝗶 𝗥𝗶𝗰𝗼𝗿𝗱𝗶", που κυκλοφόρησε όμως μόνο στη Γερμανία. Οι στίχοι ήταν στα ιταλικά, το στυλ δεν έμοιαζε με ό,τι ακούγονταν εκείνη την εποχή, ο ήχος ήταν πιο πολύ hard-rock με στοιχεία progressive που βασιζόταν στο παίξιμο της κιθάρας από τον Mimmo Sanseverino. Ο δίσκος περιέχει έξι τραγούδια διάρκειας από 5 λεπτά μέχρι 11:15.
Εννοείται πως το album δεν είχε εμπορική επιτυχία, λίγα αντίτυπα πουλήθηκαν κι αυτά κυρίως απευθείας από τα ίδια τα μέλη του group.
Τα αδέλφια Sanseverino έμειναν πάντως μόνιμα στη Γερμανία.
(Αυτό το group δεν έχει καμία σχέση με ένα γαλλικό με το ίδιο όνομα – Atlantide – που κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά ένα album με τίτλο το όνομά τους με την εταιρεία Crypto)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια