Ad Code

Responsive Advertisement

John "Bonzo" Bonham (31 May 1948 – 25 September 1980)

 
Γεννημένος στο Redditch του Ηνωμένου Βασιλείου στις 31 Μαΐου 1948, άρχισε να μαθαίνει ντραμς σε ηλικία 5 ετών και το 1964, εντάχθηκε στο πρώτο του συγκρότημα, Terry Webb and the Spiders. Έπαιξε επίσης σε άλλα συγκροτήματα του Μπέρμιγχαμ, τους The Nicky James Movement και τους The Senators, οι οποίοι κυκλοφόρησαν ένα αρκετά επιτυχημένο σινγκλ "She's a Mod", το 1964. Δύο χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στους A Way of Life, προτού ενταχθεί σε ένα συγκρότημα μπλουζ με το όνομα Crawling King Snakes, του οποίου τραγουδιστής ήταν ο νεαρός Robert Plant.

Επέστρεψε στους A Way of Life, αλλά σύντομα επανήλθε στο νέο γκρουπ του Robert Plant, Band of Joy. Στη συνέχεια, το 1968, μαζί με τον Robert, τον κιθαρίστα Jimmy Page και τον μπασίστα John Paul Jones σχημάτισαν τους Led Zeppelin.

Ο Bonham ήταν απρόθυμος να συμμετάσχει, παρόλο που υποτίθεται ότι θα συναγωνιζόταν για τη θέση με άλλους μεγάλους στα κρουστά όπως ο Ainsley Dunbar και ο Ginger Baker.

Οι Led Zeppelin πούλησαν πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας τους  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο όλων των εποχών, καθώς και το δεύτερο συγκρότημα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο John εκτιμήθηκε για την ταχύτητα, τη δύναμή του, το γρήγορο δεξί του πόδι, τον χαρακτηριστικό ήχο και την «αίσθηση» του. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ στην ιστορία της ροκ μουσικής από πολλούς ντράμερ, μουσικούς και σχολιαστές στη βιομηχανία. Ο John βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του κιθαρίστα Jimmy Page, έχοντας πεθάνει από ασφυξία, αφού εισέπνευσε τον δικό του εμετό μετά από υπερβολική κατανάλωση βότκας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια