Ad Code

Responsive Advertisement

Rod Stewart


Χρόνια πολλά για τα 77α γενέθλια στον Rod Stewart.Ο Roderick David Stewart γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1945 στο Highgate του Βόρειου Λονδίνου, το μικρότερο από τα πέντε παιδιά. Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε το 1962 όταν άρχισε να ασχολείται με τη φυσαρμόνικα. Τον Οκτώβριο του 1963, εντάχθηκε στους Dimensions. Το 1964, ο Stewart έγινε μέλος των Long John Baldry and the All Stars και τον Αύγουστο του 1964, ο Stewart υπέγραψε σόλο συμβόλαιο, κυκλοφορώντας το πρώτο του σινγκλ, μια έκδοση του "Good Morning Little Schoolgirl".Session έπαιξε ο μελλοντικός μπασίστας των Led Zeppelin John Paul Jones.

Ο Rod Stewart έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το 1964 στο The Beat Room ως μέλος των Hoochie Coochie Men.
Συνέχισε με τούς Steampacket και Shotgun Express, αλλά ο Stewart έγινε γνωστός στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τους  Jeff Beck Group και στη συνέχεια με τους  Faces .

Ακολούθησε η πετυχημένη του σόλο καριέρα, έχοντας πουλήσει πάνω από 120 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων εννέα βρετανικών Νο. 1 άλμπουμ και 62 βρετανικών επιτυχημένων σινγκλ, συμπεριλαμβανομένων 31 που έφτασαν στην πρώτη δεκάδα, έξι από τα οποία κέρδισαν τη θέση Νο.1.

Ο Stewart είχε 16 κορυφαία δέκα σινγκλ στις ΗΠΑ, με τέσσερα να φτάνουν στο Νο. 1 στο Billboard Hot 100.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια