The Rolling Stones – Let It Bleed

 
Στις 20 Δεκεμβρίου 1969, οι Rolling Stones πήγαν στο Νο. 1 στο βρετανικό τσαρτ για τα άλμπουμ με τη 10η κυκλοφορία τους Let It Bleed με τα «Midnight Rambler» και «You Can't Always Get What You Want». Ήταν το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος στο οποίο συμμετείχε ο Brian Jones (ο οποίος είχε πεθάνει στις 3 Ιουλίου του τρέχοντος έτους μετά από πνιγμό στην πισίνα του), καθώς και το πρώτο στο οποίο συμμετείχε ο κιθαρίστας Mick Taylor.


Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1969 από την Decca Records στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη London Records στις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγο μετά την αμερικανική περιοδεία του συγκροτήματος το 1969, το Let It Bleed είναι η συνέχεια του Beggars Banquet του 1968 και το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας που εμφανίστηκε Ο Brian Jones και ο πρώτος που παρουσίασε τον Mick Taylor που παίζει σε δύο τραγούδια.
Θεωρούμενο ως κλασικό του Stones, το Let It Bleed είναι το δεύτερο από τα τέσσερα στούντιο LP των Stones που θεωρούνται γενικά ως από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά τους επιτεύγματα.
Τα άλλα τρία άλμπουμ είναι το Beggars Banquet (1968), το Sticky Fingers (1971) και το Exile On Main Street (1972).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια