Neil Young - Cry, Cry, Cry

 
Μετά την κυκλοφορία του Trans το 1982, ο 𝐍𝐞𝐢𝐥 𝐘𝐨𝐮𝐧𝐠 σχεδίαζε να κυκλοφορήσει ένα acoustic album στο στυλ του 𝘏𝘢𝘳𝘷𝘦𝘴𝘵 και του 𝘊𝘰𝘮𝘦𝘴 𝘈 𝘛𝘪𝘮𝘦. Έγιναν μάλιστα οι σχετικές ηχογραφήσεις στο Nashville, αλλά το αποτέλεσμα, που επρόκειτο να κυκλοφορήσει με τίτλο Old Ways, δεν άρεσε στην εταιρεία του επειδή το βρήκε “πολύ country” και τότε ήταν μια εποχή που η country δεν πουλούσε και τόσο. Αυτό που πίστευαν στην εταιρεία ότι πουλούσε ήταν το rock’n’roll. Έτσι, αναγκαστικά ο Neil Young τους ετοίμασε ένα τέτοιο album. Για τον σκοπό αυτόν πήρε κάποιους από τους μουσικούς που χρησιμοποίησε στο Nashville και τους ονόμασε The Shocking Pinks.

O τίτλος του album ήταν 𝗘𝘃𝗲𝗿𝘆𝗯𝗼𝗱𝘆'𝘀 𝗥𝗼𝗰𝗸𝗶𝗻' και φαινόταν από το αποτέλεσμα ότι ο Neil Young το είχε χαρεί. Αυτοί που δεν το χάρηκαν ήταν οι περισσότεροι θαυμαστές του (ήδη από το εξώφυλλο που κυριαρχείται από ροζ χρώμα και τον δείχνει με λαδωμένο μαλλί σε στάση Elvis να παίζει μια vintage 𝙂𝙧𝙚𝙩𝙨𝙘𝙝), καθώς και οι κριτικοί. Κάποιοι από τους οποίους έγραψαν ότι με αυτόν το δίσκο ο Young αποδέχτηκε ότι ήταν μεσήλικας, ενώ άλλοι ότι το album έμοιαζε με παρωδία. 

Όμως, τα τραγούδια του που συνολικά διαρκούν λιγότερο από μισή ώρα δεν είναι τόσο άσχημα. Ειδικά αν ξεχάσουμε ότι μιλάμε για δίσκο του Neil Young, είναι όμορφα δείγματα rock’n’roll/rockabilly, είτε πρόκειται για διασκευές είτε για δικές του συνθέσεις.

To 𝐂𝐫𝐲, 𝐂𝐫𝐲, 𝐂𝐫𝐲 που διαλέγω από τον δίσκο είναι δική του σύνθεση.

My Music Diary - Manos Fatisis




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια