Dennis DeYoung - "Isle of Misanthrope"


 Ο Dennis DeYoung (γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου 1947) είναι Αμερικανός τραγουδιστής, μουσικός και παραγωγός. Είναι ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος Styx ως πρωταρχικός τραγουδιστής και πληκτράς, μια θητεία που διήρκεσε από το 1970 έως τον Ιούνιο του 1999. Ο DeYoung έχει γράψει τα περισσότερα τραγούδια των Styx από οποιοδήποτε άλλο μέλος τους. Ήταν επίσης ο πιο επιτυχημένος, γράφοντας 7 από τα 8 κορυφαία top 10 Billboard του συγκροτήματος καθώς και ένα σόλο κορυφαίο top 10 single.

Ο Dennis DeYoung γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1947 στο Σικάγο του Ιλλινόις από τους γονείς Maurice και Loraine DeYoung. Μεγαλώνοντας στην περιοχή Roseland του Σικάγου, ο DeYoung ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής το 1962 σε ηλικία 15 ετών, όταν συνεργάστηκε με τους 13χρονους γείτονές του Chuck και John Panozzo σε συνδυασμό τριών κομματιών. Το τρίο αργότερα πρόσθεσε τον κιθαρίστα James Young και John Curulewski για να σχηματίσουν το συγκρότημα Tradewinds στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η μπάντα μετονομάστηκε TW4 το 1968 πριν γίνει Styx το 1972.

74 χρονών ο Dennis DeYoung και μας παρουσιάζει μια δουλειά βγαλμένη μέσα από την περίοδο των άλμπουμ Equinox και Grand Illusion. «Στις καλές παλιές μέρες λοιπόν»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια