Ad Code

Responsive Advertisement

Reo Speedwagon - Keep On Loving You

 
Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, στις 21 Μαρτίου του 1981, το «Keep On Loving You» των REO Speedwagon ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α.

Μουσική-στίχοι: Kevin Cronin. Περιλαμβάνεται στον δίσκο «Hi Infidelity», που κυκλοφόρησε το 1980.

Πρόκειται για μία δυναμική soft rock μπαλάντα, με τη χαρακτηριστική βασική κιθάρα του Gary Richrath. Ο Kevin Cronin είπε ότι έγραψε το «Keep On Loving You» περισσότερο ως παραδοσιακή ερωτική μπαλάντα και το συγκρότημα ως σύνολο ανέπτυξε το τραγούδι στην τελική του ενορχήστρωση ως δυναμική μπαλάντα.

Kevin Cronin: Πήγα στην πρόβα και κάθισα στο πιάνο, κάτι που σπάνια κάνω επειδή είμαι κιθαρίστας, και άρχισα να παίζω το «Keep On Loving You». Και τα παιδιά στο συγκρότημα με κοίταξαν σαν να ήμουν από άλλο πλανήτη. Μου λέγανε:

- Τί κάνεις…;

Γιατί όλοι φέρναμε τραγούδια που θα κάναμε γι’ αυτόν το δίσκο και με κοίταξαν σαν να ήμουν τρελός. Και τους είπα:

- Παιδιά, αυτό το τραγούδι σημαίνει πολλά για μένα.

- Λοιπόν, φίλε, αυτό δεν είναι τραγούδι για τους REO Speedwagon.

- Ξέρετε κάτι; Εγώ είμαι ο κύριος τραγουδοποιός των REO Speedwagon, οπότε αν γράφω ένα τραγούδι, είναι τραγούδι για τους REO Speedwagon! Είναι δουλειά του συγκροτήματος να το μετατρέψει σε τραγούδι των REO Speedwagon!

Ήμουν τόσο παθιασμένος μ’ αυτό το τραγούδι. Όλοι το κατάλαβαν και το πήραν σοβαρά και ο Gary [Richrath] πήγε κι έβαλε την κιθάρα του στο ρεύμα και άρχισε να παίζει δυναμικές συγχορδίες σ’ αυτό το ερωτικό τραγουδάκι που έγραψα. Το επόμενο πράγμα που ξέραμε ήταν ότι έγινε Νο 1 και όλοι το αποκαλούσαν δυναμική μπαλάντα και συμπεριφέρθηκαν σαν να είχαμε αυτήν τη στρατηγική για την επιτυχία που γνώρισε το τραγούδι ενώ στην πραγματικότητα έγινε τυχαία.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1980 με παραγωγούς τους Kevin Beamish, Kevin Cronin, Alan Gratzer και Gary Richrath.

Κυκλοφόρησε σε single στις 4 Νοεμβρίου του 1980 και ήταν το πρώτο single των REO Speedwagon που μπήκε στο αμερικανικό Top 50. Μάλιστα στις 21 Μαρτίου του 1981 ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α., ενώ έφτασε και στο Νο 7 της Μεγάλης Βρετανίας.

Την 1η Αυγούστου του 1981, το μουσικό βίντεο του «Keep On Loving You» ήταν το 17ο video-clip που παίχτηκε την πρώτη ημέρα προβολής του MTV. Στο βίντεο ο Kevin Cronin μιλάει σε μία ψυχίατρο για τα προβλήματα της σχέσης του και περιλαμβάνεται ένα πλάνο όπου μία γυναίκα σηκώνει ένα τηλέφωνο συνδεδεμένο με την κιθάρα του Gary Richrath, κάνοντας αναφορά στο τραγούδι «157 Riverside Avenue» που είχαν κυκλοφορήσει οι REO Speedwagon το 1971.

Το «Keep On Loving You» έχει χαρακτηριστεί ως ο στυλοβάτης των περισσότερων συλλογών με soft rock τραγούδια της δεκαετίας του 1980 καθώς έχει εμφανιστεί σε δεκάδες συλλογές τραγουδιών αλλά και σε albums με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των REO Speedwagon.

Το τραγούδι ακούγεται στις ταινίες «Η Τελευταία Αμερικάνα Παρθένα» (The Last American Virgin, 1982), «Με Τρελαίνεις» (Drive Me Crazy, 1999, στην εκτέλεση των Donnas), «Monster» (2003), «Μαριχουάνα… Αγάπη Μου» (Smiley Face, 2007), «Εκτός Ορίων 2» (Crank: High Voltage, 2009), «Τα Φαντάσματα Των Πρώην» (Ghosts Of Girlfriends Past, 2009) και «Πελαργοί» (Storks, 2016). Επίσης ακούστηκε στις τηλεοπτικές σειρές «Cougar Town» και «We Hot American Summer: First Day Of Camp» (2015) και χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση του RIM Blackberry και της Domino’s Pizza (2016). Επιπλέον, περιλαμβάνεται στο video game Grand Theft Auto: Vice City.

Κωνσταντίνος Παυλικιάνης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια