Ad Code

Responsive Advertisement

Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz (Full Album) March 19 | Remembering Randy Rhoads

 
Ο Randall William "Randy" Rhoads, 6 Δεκεμβρίου 1956 – 19 Μαρτίου 1982) ήταν Αμερικανός χέβι μέταλ κιθαρίστας, ο οποίος έπαιζε μαζί με τονOzzy Osbourne και στην μπάντα Quiet Riot. Αφοσιωμένος στην κλασική κιθάρα, ο Rhoads συχνά συνδύαζε επιρροές από την κλασσική μουσική με το δικό του προσωπικό στύλ. Όσο ήταν σε περιοδεία με τον Ozzy Osbourne, έψαχνε καθηγητές για κλασική κιθάρα.

Παρά την σύντομή του καριέρα, ο Rhoads επηρέσε σημαντικά τους νεο-κλασικούς κιθαρίστες που αναδείχτηκαν την δεκαετία του '80. Έχει ασκήσει επίσης μεγάλη επιρροή σε κιθαρίστες όλων των ειδών. Συμπεριλαμβάνεται σε πολλές λίστες μεγάλων κιθαριστών. Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1982. Αυτός και ο οδηγός του λεωφορείου που είχαν για περιοδεία απόφασισαν να οδηγήσουν, χωρίς άδεια, ένα μικρό Beechcraft F35. Κατά την πτήση, το ένα φτερό του αεροπλάνου έσπασε, καταλήγοντας σε αναπόφευκτη συντριβή.


Blizzard of Ozz είναι ο τίτλος του πρώτου στούντιο δίσκου του βρετανού τραγουδιστή της χέβι μέταλ μουσικής, Ozzy Osbourne. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στις αρχές του 1980 και κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Ο δίσκος επανεκδόθηκε στις 17 Ιουνίου 2002 σε μορφή CD από την "Sony Music Distribution" με επιπλέον κομμάτι το "You Lookin' at Me Lookin' at You"
Το 1979, ο Osbourne αποχώρησε από τους Black Sabbath μετά από προβλήματα απόδοσης που αντιμετώπιζε λόγω του εθισμού του στις ναρκωτικές ουσίες. Λίγο αργότερα και με την βοήθεια της μετέπειτα συζύγου του, Σάρον και του πατέρα της και μάνατζερ του, Ντον Άρντεν, αποφάσισε να σχηματίσει το προσωπικό του συγκρότημα συνεργαζόμενος με τον πρώην κιθαρίστα των Quiet Riot, Ράντι Ρόουντς, τον πρώην μπασίστα των Rainbow, Μπομπ Ντέισλι και τον πρώην ντράμερ των Uriah Heep, Λι Κέρσλεηκ.
Για την παραγωγή του άλμπουμ προσλήφθηκε αρχικά ο ελληνικής καταγωγής Κρις Τσανγκαρίδης, με μηχανικό ήχου τον Μαξ Νόρμαν. Το συγκρότημα όμως ήταν απογοητευμένο με τη δουλειά του, με τον Osbourne να τον απολύει δίνοντας τη θέση του στο Νόρμαν, ο οποίος παρ' όλο το ότι έκανε την παραγωγή, στην τελική έκδοση του άλμπουμ, αυτή χρεώθηκε στα μέλη του σχήματος.
Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων το συγκρότημα ονομαζόταν Blizzard of Ozz και σκοπός ήταν το όνομα του Osbourne να φαίνεται με μικρά γράμματα στο εξώφυλλο του δίσκου. Στην τελική έκδοση, όμως, το όνομα του Osbourne ήταν μεγαλύτερο, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τον Ντέισλι και τον Κέρσλεηκ, οι οποίοι απολύθηκαν. Στην επανέκοση του 2002, οι αρχικές ηχογραφήσεις του μπάσου και των τυμπάνων αντικαταστάθηκαν από τον Ρόμπερτ Τρουχίγιο και τον Μάικ Μπόρντιν αντίστοιχα, με τον Osbourne να δηλώνει απογοητευμένος από τις αρχικές αποδόσεις.
Ο Osbourne υπέγραψε στην "Jet Records" μέσω της οποίας κυκλοφόρησε το άλμπουμ στις 20 Σεπτεμβρίου του 1980. Τα τραγούδια "Crazy Train" και "Mr. Crowley" αποτέλεσαν τα σινγκλ του δίσκου χωρίς να καταφέρουν να μπουν στο Billboard Hot-100, αν και το "Crazy Train" έγινε διπλά πλατινένιο το 2009 λόγω 1.750.000 downloads μέσω διαδικτύου. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες έξι μήνες μετά την αρχική του έκδοση στη Μεγάλη Βρετανία και έφθασε στο # 21 του Billboard για να βραβευθεί ως τετραπλά πλατινένιο. Επίσης, σκαρφάλωσε στο # 7 στην πατρίδα του καλλιτέχνη, όπου έχει γίνει ασημένιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια