Ad Code

Responsive Advertisement

Happy 40th anniversary to 'Killers'! What is your favourite track from the record?


 Happy 40th anniversary to 'Killers'!

Ποιό είναι το αγαπημένo σας τραγούδι από τον δίσκο;

Το Killers είναι ο δεύτερος στούντιο δίσκος του βρετανικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Iron Maiden, ο οποίος κυκλοφόρησε σε μορφή δίσκου βινυλίου στις 2 Φεβρουαρίου 1981 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "ΕΜΙ" στην Ευρώπη και στις 6 Ιουνίου 1981 στην Αμερική. Το άλμπουμ επανεκδόθηκε το 1995 σε μορφή διπλού CD, με το δεύτερο μέρος να περιλαμβάνει ανέκδοτες και ζωντανές ηχογραφήσεις από το 1981.
1. "The Ides of March" 1:48 2. "Wrathchild" 2:54 3. "Murders in the Rue Morgue" 4:14 4. "Another Life" 3:22 5. "Genghis Khan" 3:02 6. "Innocent Exile" 3:50 7. "Killers" Harris, Paul Andrews 4:58 8. "Prodigal Son" 6:05 9. "Purgatory" 3:18 10. "Drifter" 4:47
Το "Killers" είναι το δεύτερο και τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον Πολ Ντι Άνο στη σύνθεση τους. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στα "Battery Studios" του Λονδίνου, ξεκινώντας το Νοέμβριο του 1980 και ολοκληρώνοντας το δίσκο τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς. Τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου είχαν γραφτεί πριν την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος, αλλά το μόνο το οποίο είχε ηχογραφηθεί ήταν το "Wrathchild" για τη συλλογή "Metal for Muthas". Το τραγούδι "Murders In The Rue Morgue" είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, ενώ το "Innocent Exile" συνεχίζει την ιστορία του φυγά του προαναφερθέντος τραγουδιού. Το "Killers" είναι το μοναδικό άλμπουμ του συγκροτήματος το οποίο περιέχει δύο ορχηστρικά κομμάτια, τα "Genghis Khan" και "The Ides of March".

Ο δίσκος γνώρισε αρκετά μεγάλη εμπορική επιτυχία, αφού έχει βραβευθεί ως χρυσός και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ συνοδευόταν από δύο σινγκλ τα οποία μπήκαν στα βρετανικά τσαρτ, τα "Twilight Zone" και "Purgatory".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια