Η Ευθύνη της ζωής μας

Η Αλήθεια Παραμένει Αλήθεια ακόμα κι αν δεν την Ακολουθεί κανείς! Το Ψέμα δεν γίνεται ποτέ Αλήθεια ακόμα κι αν το ακολουθούν χιλιάδες!
~~~~~
Όταν μιλάς στους ανθρώπους για Ελευθερία κανείς δεν καταλαβαίνει και κανείς δεν ακολουθεί την αλήθεια που δείχνεις, ολοφάνερη, μπροστά τους. Γιατί; Επειδή τους καλείς να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες τους.

Όταν χειραγωγείς τους ανθρώπους διαμορφώνοντας το περιεχόμενο της σκέψης τους και καθορίζοντας τους προσανατολισμούς τους σε λατρεύουν σαν φωτισμένο δάσκαλο και πνευματικό οδηγό. Γιατί; Επειδή κολακεύεις τις βαθύτερες επιθυμίες τους.

Η αλήθεια είναι αυτό που είναι, αυτό που συμβαίνει, δεν έχει να κάνει με τις επιλογές των ανθρώπων. Οι επιλογές των ανθρώπων εξάλλου αποκαλύπτουν την ποιότητα της ψυχής τους.

Κανένας αληθινός άνθρωπος δεν κρίνει κανένα, οι πράξεις των ανθρώπων κρίνουν τους ανθρώπους.

Η Αναγνώριση της Ολοφάνερης Αλήθειας δεν είναι θέμα γνώσης ή όρασης. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής και ατομικής ευθύνης. Το πόσο υπεύθυνος είναι κάποιος το δείχνει με τον τρόπο της ζωής του. Τι θέλουμε πραγματικά; Τι κάνουμε; Διαμορφώνοντας την ζωή μας, εμείς οι ίδιοι, με τις επιλογές μας, από ποιόν θα ζητήσουμε ευθύνες;
~~~~~
Στ’ αλήθεια το «σώμα» είναι Ναός του Θεού. Και στ’ αλήθεια πρέπει κάποιος να Περάσει την Ιερή Πύλη της Καρδιάς για να Εισέλθει στα Άγια των Αγίων, στο Πνευματικό Βασίλειο του Φωτός, και να Κοινωνήσει της Θείας Ουσίας, του «αίματος» του Θεού. Ο άλλος δρόμος οδηγεί στην ερημιά του κόσμου.

Constantinos Prokopiou

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια