Οmraam Mikhael Aivanhov H δύναμη της σκέψης

"Όταν έχετε έμπνευση, όταν αισθάνεστε μία δύναμη που σας ωθεί να φέρεστε με ευγένεια, να βοηθάτε τους άλλους, να συγχωνευθείτε με την παγκόσμια Ψυχή, είναι το πνεύμα που εκδηλώνεται. Όταν, αντίθετα, αισθάνεστε άδειος, αποθαρρημένος, γεμάτος αμφιβολίες, όταν θέλετε να τα εγκαταλείψετε όλα, τότε σημαίνει ότι η ύλη έχει πάρει την προτεραιότητα και αντιτίθεται στις προσπάθειες του πνεύματος. Εκείνη την στιγμή τι μπορείτε να κάνετε; Να επικαλεστείτε τη νόηση για να επανορθώσετε.

Η νόηση, μέσα στον άνθρωπο, βρίσκεται ανάμεσα στο πνεύμα και την ύλη, ή πιό συγκεκριμένα, ανάμεσα στο πνεύμα και την καρδιά, γι' αυτό και μπορεί να παρέμβει. Όταν βλέπει ότι η ύλη καταφέρνει να κυριαρχήσει, να σταματάει τις θεικές τάσεις, του πνεύματος, η νόηση μπορεί να ενεργοποιηθεί για να υποστηρίξει το πνεύμα και να του ανοίξει τις πόρτες. Από μέσα το πνεύμα ωθεί πάντοτε, όμως ο άνθρωπος, δεν είναι συνειδητός, και δεν ξέρει ότι μπορεί να διευκολύνει την δουλειά του, ή ότι, αντίθετα, να της εναντιωθεί δίνοντας περισσότερες δυνατότητες στην ύλη.
............

...Ο μαθητής που είναι φωτισμένος, οδηγημένος, δεν αντιτίθεται στο πνεύμα, αντίθετα του ανοίγει όλες τις πόρτες. Και τότε το πνεύμα, που είναι ο βασιλιάς, αρχίζει να εργάζεται για να εναρμονίσει, για να ομορφύνει, για να φωτίσει, για να ζωντανέψει και ν' αναστήσει τα πάντα μέσα του. Αυτές οι μετατροπές μπορούν να γίνουν γρήγορα, με την προυπόθεση όμως να δοθεί η προτεραιότητα στο πνεύμα. Η ύλη ξέρει μόνο να καταποντίζει, να απορροφάει, να σκοτώνει, ενώ το πνεύμα ξέρει να οργανώνει, ν αναζωογονεί, ν ανασταίνει. Μάλιστα, δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο εκτός από αυτό, γι αυτό πρέπει να του δοθεί η προτεραιότητα. "

Οmraam Mikhael Aivanhov
H δύναμη της σκέψης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια