Βεσάκ

Βεσάκ
Κανένα κόστος δεν είναι αρκετά μεγάλο, προκειμένου να χρησιμεύσετε στην Ιεραρχία κατά το διάστημα του Φεστιβάλ του Βεσάκ. Κανένα τίμημα δεν είναι αρκετά υψηλό, προκειμένου να κερδίσετε πνευματική φώτιση η οποία μπορεί να επιτευχθεί, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.
Ο Θιβετιανός

Πως να συμετέχετε στο Βεσάκ
Υπάρχει ο φυσικός μας κόσμος, ένα λεπτό πεδίο που ονομάζεται συναισθηματικό πεδίο, μια νοητική σφαίρα, ενορατική σφαίρα και τρεις άλλες ανώτερες σφαίρες. για να είστε σε θέση να επικοινωνήσετε μ’ αυτές τις σφαίρες χρειάζεστε δύο σημαντικά πράγματα. Αρχικά πρέπει να διαθέτετε απαραίτητο φορέα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σ’αυτό το πεδίο. Για παράδειγμα, αν θέλετε να επισκεφθείτε ένα φίλο σας στην πόλη, χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας. Αυτό είναι το μέσον μεταφοράς στο φυσικό πεδίο. Το ίδιο ισχύει και για το υποκειμενικό ταξίδι. Αν θέλετε να εισέλθετε στο συναισθηματικό πεδίο, πρέπει να γνωρίζετε πως να χρησιμοποιείτε το συναισθηματικό μηχανισμό σας. Αν θέλετε να εισέλθετε στους εσωτερικότερους κόσμους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το νοητικό σας φορέα.
Η δεύτερη αναγκαία προϋπόθεση είναι η συνέχεια της συνείδησης. Μερικές αγνές ψυχές μπορούν να παρκολουθήσουν την Εορτή από μακριά οδηγούμενες από την έντονη έφεσή τους, αλλά όταν επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή δεν μπορούν να θυμηθούν τίποτα, αν και νιώθουν ακόμα την ευδαιμονία και την αγαλλίαση μέσα τους. Η συνέχεια της συνείδησης πετυχαίνεται όταν ο άνθρωπος κατορθώσει να δημιουργήσει τη γέφυρα που καλύπτει το ψυχολογικό χάσμα ανάμεσα στον κατώτερο και τον ανώτερο νου ή ανάμεσα στην αφυπνισμένη συνείδηση και την υπερσυνείδηση. Αν θέλετε λοιπόν να παρακολουθείτε τέτοια γεγονότα, πρέπει ν’ αρχίσετε να εξαγνίζετε τα σώματά σας και να δομείτε τη χρυσή γέφυρα, μέσω εσωτερικού διαλογισμού.
Αν δεν είμαστε ακομα έτοιμοι να συμμετάσχουμε στο ίδιο το γεγονός του Φεστιβάλ, πως μπορούμε να ευεργετηθούμε απ’ αυτό και να ζήσουμε μια ζωή με περισσότερο νόημα;
Στο δικό μας επίπεδο ανάπτυξης η παρουσία μας στην κοιλάδα δεν είναι τόσο σημαντική. Μπορεί ίσως και να μας βλάψει αν πιέσουμε τον εαυτόν μας και ίσως να μας εμφανιστούν ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα σαν αποτέλεσμα της υπερδιέγερσης. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι ζηλωτές και οι μαθητές του μέλλοντος είναι να ξεχωρίσουν αυτές τις επτά μέρες του Βεσάκ σαν τις πιο ιερές μέρες της ζωής τους και να τις χρησιμοποιήσουν για να εργαστούν πάνω στον εαυτόν τους. Οι μέρες αυτές είναι οι τρεις μέρες πριν από την ημέρα του Βεσάκ και οι τρείς μέρες που ακολουθούν.
Θα πρότεινα οι τρεις μέρες που προηγούνται να αφιερώνονται σε αγνή ζωή, εξάγνιση, εξευγενισμό και μεταμόρφωση. Κατά την ημέρα του Βεσάκ πρέπει να διατηρηθεί πλήρης προσανατολισμός προς την ομορφιά, την καλοσύνη και την αλήθεια. Αυτή είναι η μέρα της επαφής. Πρώτα έρχεστε σε επαφή με την ψυχή σας. Έπειτα το βλέμμα του Διδασκάλου σας εστιάζεται πάνω σας για ένα δευτερόλεπτο και νιώθετε τις μεγάλες ενέργειες να διεισδύουν στο σύστημά σας, προκαλώντας κάποιο βαθμό μεταμόρφωσης, μετά από την οποία θα πάρετε μεγάλες αποφάσεις για να αλλάξετε τη ζωή σας προς ανώτερα πεδία βίωσης.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών θα ευλογείτε τους άλλους, θα ακτινοβολείτε την αγάπη και την ευσπλαχνία σας σε όλα τα έμβια όντα, στο σύνολο της ανθρωπότητας, αποδεχόμενοι την ανθρωπότητα σαν μια μεγάλη αδελφότητα, σαν το αγαπημένο τέκνο του Θεού. Αν το κάνετε αυτό συνεχώς κάθε χρόνο, θα δείτε τον εαυτόν σας να κατευθύνεται προς τα ηλιόλουστα όρη της επίτευξης και θα μεταβληθείτε σ’ ένα ζωοδότη, ένα φορέα χαράς, υγείας, αγάπης, ομορφιάς.

Τόρκομ Σαραϊνταριάν: Η Συμφωνία του Ζωδιακού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια